Devlerin Kapışmasında Kazanan Liverpool!

Sonucu merakla beklenen maçta Goriyana ile Liverpool takımlarının mücadeleleri nefesleri keserken adına yakışır bir maç oldu ve son dakikalara kadar kıran kırana geçen maçta kazanan son dakika golü ile Liverpool oldu, sahadan 2 1 lık skorla galip ayrıldılar.
Maçta futbol adına her şey vardı ve izleyenler futbola doydu diyebiliriz. Jeneriklik goller, mükemmel kurtarışlar, direkte patlayan toplar, kırmızı kart, sakatlık derken heyecanın zirvede olduğu bir mücadele ile sezonun belki de heyecan ve futbol adına ilk 5 e girecek maçlarından birini izledik. Maça hızlı başlayan taraf Liverpool Fk takımı olurken istedikleri oyunu oynayamasalar da net pozisyonlara girdiler fakat son vuruşlarda şanssız olan ekibin sadece ilk yarıda 4 topu direkte patladı. Ilk yarısı 0 0 biten maçın 2. Yarısına golle başlayan Goriyana olurken Emircan la öne geçmeyi başardılar. Son bölüme kadar skor avantajını korumalarına rağmen Yusuf un 2. Sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla orta alanda direnci düşen Goriyana sahadan 2 1 lik skorla mağlup ayrıldı.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool bugün güçlü rakibini yense de, sahaya extra bir kadro ile çıksa da çok da pozisyon bulsa da oyun olarak iyi değillerdi. Savunmada yerini kaybetmeyen Nezir gibi Yunus Emre gibi Cihan gibi oyuncuların yokluğunu hisseden ekip ilk yarıda Furkan ve Murat ile savunmada diri dursa da 2. Yarıya Furkan’ın orta sahada başlaması sebebiyle savunmada büyük boşluklar vermeye başladılar ve kalelerinde golü de gördüler. Bunun dışında 2. Yarıda pozisyonlar vermeye devam eden ekip son bölümlerde Furkan’ın sakatlandığı ve rakip oyuncunun kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra maçı çevirmeyi başarırken bu zorlu maçtan pozisyon sayısı anlamında hak ettikleri bir galibiyet aldılar diyebiliriz fakat oyun olarak beklentilerin altında kaldılar. Emrecan’ın da savunmada oynaması en büyük hatalarından olurken yıldız oyuncu son bölümlerde hücuma verdiği destek sırasında attığı harika goller galibiyeti getirdi. Furkan özellikle ilk yarıda iyi bir oyun çıkarırken takımını geriden iyi yönetti, oyunu iyi kurdu, rakibin ataklarını kesen isimdi fakat 2. Yarıda ileri uca geçtiğinde istediği topları alamadı, çok da etkili olamadı. Emrecan da genel anlamda tutuk bir oyun sergilerken Şahin 2 tane %100 denecek pozisyondan sonuç alamazken attığı jeneriklik golle geceye damgasını vurdu. Murat savunmadaki yerini hiç kaybetmezken kalede Yunus Emre kurtarışlarıyla güven verdi, oyuna geçtiğinde de takımın savunmasını toparladı. 4 topları direkte patlayan ekip şanssız bir maç geçirse de aradıklarını son dakika golleriyle buldular.
Kaybetme Faktörleri:
Goriyana takımı üst üste 2. Mağlubiyetini alsa da buna sebep olacak faktörler çok fazla. Sahaya eksik çıktılar desek yanlış bir tabir olur zira Goriyana takımında bir oyuncu gelmezse yerine yine iyi bir oyuncu gelir ki dün akşam da öyle oldu fakat bu takımda eksik olan şey takımı yönetecek oyuncu eksikliğiydi. Bir de yaklaşık 2 aylık verilen ara oyuncuların her ne kadar birbirlerini tanımalarına rağmen kondisyon ve uyum anlamında olumsuz etkileyen bir süreç oluyor ki istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar. Aslında Goriyana kötü değildi, rakip formda bir takımdı ki buna rağmen son 10 dakikaya kadar maçı 1 0 önde götürmeyi başardılar. Bu kadar handikapa rağmen bunu Goriyana gibi 1 2 takım yapabilir diye düşünüyorum. Rakibin baskılı oyununa Yusuf un da kırmızı kart görmesi eklenince orta alanda oyundan düşen ekibin direnci azalırken son dakika golleriyle sahadan mağlup ayrıldılar. Aslında kalelerinde çok pozisyon görmelerine rağmen kaptan Bilalcan’ın kalesinde devleşmesiyle skoru koruyan ekip son bölümde Bilalcan’ın da hiçbirşey yapamayacağı 2 golle sahadan mağlup ayrıldılar. Takım olarak yine çok koştular fakat bugün pozisyon anlamında aradıklarını çok da bulamadılar ve belki de tek eksikleri buydu. Savunmada da iyi mücadele eden ekip rakibe karşı iyi direnirken golü bulduktan sonra bir gol daha ekleyebilselerdi rakibin direncini düşürebilirlerdi ama olmadı. Bugün bir parantez kaptan Bilalcan a açmak lazım ki genç oyuncu kalesinde adeta devleşti, kurtarışlarıyla maçı son bölüme kadar taşıdı, gecenin en başarılı isimlerindendi.
Maçın Adamı : Furkan
Maçın Gümüş Adamı : Şahin
Maçın Kalecisi : Bilalcan
Maçın Defansı : Furkan
Maçın Orta Sahası : Şahin
Maçın Forveti : Metin
Maçın Golü : Şahin
Maçın Centilmeni : Yunus Emre