Derbide Kazanan Lens!

Gecenin ilk maçında Lens ile Cska Filistin takımları karşı karşıya gelirken ilk bölümleri karşılıklı ataklarla geçen maçta Lens rakip savunmadaki bireysel hataları iyi değerlendirerek devreyi 2 1 önde tamamladı ve maçtan da 5 2 lik skorla galip ayrıldı ve sezonun ilk derbisinde galibiyete uzanan taraf oldu.
Maçtan Notlar:
Lens takımı maç boyunca iyi mücadele ederken özellikle savunma anlamında rakibe göz açtırmadı. Hücum yollarında da oyunu kanatlara iyi açan ekip ilk yarıda daha fazla net pozisyon bulan taraf oldu. İlk yarıda çok pozisyon bulsa da bunlardan sonuç almakta zorlanan ekip 2. yarıda daha çok savunmaya dönük oynasalar da kontra toplarla etkili oldular ve buldukları pozisyonları iyi değerlendirip sahadan galibiyetle ayrıldılar.
Alınan galibiyette en büyük etken mücadeleci oyun ve fizik gücü olurken rakiplerine bu oyunu kabullendirince rakibin direncini ve hücum gücünü kırdılar.
Erkan kurtarışlarıyla takımının yine en önemli silahlarından olurken savunma hattı sıfıra yakın hatayla oynadı. Davut orta alanda oyunu iyi kurarken Kaptan Fatih attığı 2 gol ve mücadeleci oyunuyla Filistin’i yıkan isim oldu.
Cska Filistin takımı maça aslında iyi başlarken hem savunmada hem hücumda olumlu işler yaptılar, kalelerinde ciddi tehlikeler yaşamalarına rağmen hücumda da net pozisyonlar buldular fakat bunları gole çevirme konusunda çok vasat bir maç geçirdiler.
İlk yarıya 2 1 yenik durumda giren ekip 2. yarının başında yediği golle fark 2 ye çıkınca oyundan düştüler, çok ataklar yapsalar da bu ataklar cılız ataklardı ve skor üretme konusunda yetersiz olunca sahadan mağlubiyetle ayrıldılar.
Alınan mağlubiyette en büyük etken uyum sorunu olurken savunmada yapılan top kayıpları da kalelerinde goller görmelerine sebep oldu. Abdullah rakip savunma arasında kaybolurken yine de çok iyi mücadele etti, Emre son vuruşlarda şanssız bir maç geçirirken Mehmet orta alandaki mücadeleci oyununu 2 golle süsledi.
Maçın Adamı : Fatih
Maçın Gümüş Adamı : Davut
Maçın Kalecisi: Erkan
Maçın Defansı: Fatih
Maçın Ortasahası: Mehmetcan
Maçın Forveti: Davut
Maçın Golü: Fatih
Maçın Centilmeni: Emre