Dağlılar Nihayet…

GökTürkler Takımı uzun bir aradan sonra lige tekrar dönüş yaparken maça aslında iyide başladı. İlk bölümlerde buldukları gollerle 2-0 skor avantajı yakaladılar. Buldukları net pozisyonlardan sonuç alamayan ekip farkı açmakta iyice zorlandı. Direklerin geçit izni vermediği ilk bölümlerde şanssız bir dilim geçirdiler. Yaptıkları ataklarla ileride kalabalık kalan ekip geriye dönmekte zorlanınca kalelerinde pozisyon vermeye başladılar ve ilk bölümdeki bu skor avantajını koruyamadılar ve skor olarak yenik duruma düştüler. Aslında atak yapmakta ve pozisyon bulmakta zorlanmasalar da son vuruşlarda vasat kalarak şansız bir hücum oyunu sergilediklerini söyleyebiliriz. Buna karşı kondisyon eksikliği de göze çarpan ekip buna rağmen ilk yarıda dirençli bir oyun sergiledi. Başarılı bir performans sergileyerek maça ortak oldu diyebiliriz.
Dağlılar takımı maça tutuk bir oyunla başlarken İlk bölümde yedikleri gollerle maça 2-0 geriye düştüler. Buna rağmen mücadele etmeye devam eden ekip buldukları gollerle maça ortak oldular. Karşılıklı gollerle devam eden ilk yarıda devreye 5-4 skorla tamamlamasını bildiler. Rakibe göre takım tecrübesi oyun tecrübesi daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bununda karşılığını buldukları gollerle aldılar diyebiliriz. Ekipte sadece İsa ve İsmail’in oyunu takımı sırtlayacak kadar fazla etkili oldular. Bunun dışında savunmada Erhan’ın başarılı oyununu başarılı performansla süslediğini söyleyebiliriz. Savunmada iyi mücadele edip topu orta alana taşıdı bununla beraber iyi mücadele eden ekip ilk devreyi 5-4 önde tamamladılar.
Dağlılar takımı ikinci yarıya hızlı başlarken peşpeşe buldukları gollerle skor avantajının eline geçirmeyi başardılar. İkinciyi yarıda oyuna dahil olan Muhammed takıma çok ciddi katkı sağladı. Skor avantajını elinde bulunduran ekip maç boyunca kontrollü bir oyun oynadı. Şansız bir maç çıkaran ekibin 2-3 topu da direkten döndü. Baskılı bir oyun oynadılar çok pozisyonlar buldular. Tecrübeleri ile kondisyonları ile maçtan galibiyetle galibiyetle ayrıldılar.
Erhan özellikle ilk yarıda başarılı bir performans sergilerken İsa ve İsmail çok isteklilerdi. Hasan bugün takımın en iyilerinden biriydi ve attığı 3 golle takımına destek oldu. Oldukça istekli olan Hasan etkili şutlarla da sürekli gol aradı. Takıma ikinci yarı dahil olan Muhammed ise performansı ile takıma ciddi anlamda katkıda bulunan oyuncu yaptığı asistlerle de göze çarptı.
GökTürkler takımı diğer sezonlara göre daha iyi bir performans sergilese de kondisyon eksikliği de gözlerden kaçmadı. Rakibe göre tecrübe eksikliği yaşayan ekip buna rağmen İyi mücadele etti. Bununla birlikte çok fazla gol kaçıran ekip en büyük handikapları olarak bu gol kaçırmalarını ve pozisyon harcamalarına söyleyebiliriz. Takım içinde uyumsuzluklar da gözden kaçmadı. Biraz daha uyum ve şans olsaydı maçtan puan ya da puanlar ile ayrılabilirler.
Emre orta alanda istekli olmasına rağmen kondisyon eksikliği gözlerden kaçmadı. Attığı gollerle takımın en skorer ismi olurken biraz daha öne plana çıkıp takıma daha ciddi katkı sağlayabilirdi. Fakat yeteri kadar top almadı ve insiyatif kullanmadı diyebiliriz.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.