Ayaz Ticaret Seyit İle Güldü!

Günün ilk maçı Premier Lig maçıydı. İlk hafta puan kaybeden 2 ekip Green Boys ile Ayaz Ticaret takımları karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçta ilk yarı Green Boys takımı savunma ağırlıklı bir maç çıkarırken Ayaz Ticaret ise biraz daha baskılıydı. İlk yarıda tek golü Ayaz Ticaret buldu ve ilk yarıyı 1-0 Ayaz takımı önde tamamladı. 2.yarıya Green Boys takımı baskılı başlasa da golü bulan taraf Ayaz takımı oldu. Bu gole Green Boys takımı hemen karşılık verse de beraberlik golünü bulamadı ve Ayaz Ticaret maçı 3-1 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça rakibi tartarak başlayan Ayaz Ticaret savunmayı boşlamadan kontrollü bir hücum yaparken ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarı kalesinde golü görse de skor üstünlüğünü koruyan ekip maçı zorda olsa kazanmayı başardı. Kalede görev alan Hamdi refleksleri ile dikkat çekerken ilk yarı kalesini gole kapatmayı başararak takımını önde tuttu. Savunmada çok uyumlu olan ekipte Murat savunmanın bel kemiğiydi. Yaptığı kritik müdahaleler ile rakibin çoğu atağını kesen Murat tatlı sert oyunu ile rakiplerini yıldırdı. İlerde tam bir takım oyunu sahaya yansıtan Ayaz Ticarette Osman takımın beyni gibiydi. Takımının ataklarını şekillendiren Osman oyun görüşü ile maçı koparan isimdi. Takımın golcüsü olan Seyit ise hızı ve tekniği ile dikkat çekerken pozisyon bilgisi ile golü adeta kokladı. Attığı goller ile maçın fişini çeken Seyit sahanın en efektif isimlerinden biriydi. İlk dakikadan itibaren oyun disiplininden kopmayan Ayaz Ticaret zaman zaman zorlansa da maçı kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça temkinli başlayan Green Boys savunmada açıklar vermese de golü bulamayınca ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. 2.yarıya baskılı başlarken fark 2’ye çıktıktan sonra hemen golü bulan ekip sonrasında beraberlik golünü bulamayınca oyundan düştü ve yenildi. Kalede görev alan Kaan kurtarışları ile takımını ayakta tutmaya çalışsa da takımı oyundan düşünce yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada ilk yarı çok iyi bir mücadele sergileyen ekipte Yakup savunmada çakılı kalan isimdi. Maç boyunca savunmasını terk etmeyen Yakup takım arkadaşlarının kademelerine girerken çok yoruldu ve oyundan düştü. İleride bireysel yetenekler ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Burak bugün bekleneni veremezken uzaktan attığı şutlarda isabet bulamadı. Takımının en etkili ismi olan Oktay ise attığı 2 gol ile takımını umutlandırırken ince bilek hareketleri ile dikkat çekse de performansı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. İlk yarı uyumu olan ekip 2.yarı dağılınca yenildi.

Maçın Adamı:Seyit
Maçın Gümüş Adamı:Osman
Maçın Golü:Oktay
Maçın Kalecisi:Hamdi
Maçın Savunması:Murat
Maçın Orta sahası:Osman
Maçın Forveti:Seyit
Maçın Centilmeni: