Ali – Gökhan İkilisi Filistin’i Sırtladı…

Gecenin ilk maçında Kızıl Elma takımı ile Cska Filistin takımları karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan taraf Kızıl Elma takımı olurken ilk bölümlerde net pozisyonlarla sürekli gole yaklaştılar ve etkili şutlarla rakip kaleyi abluka altına aldılar. Nitekim bu ataklar karşılık verdi ve buldukları gollerle ilk yarıdan farklı skoru yakaladılar ve devreye 7 4 gibi farklı bir skorla girdiler. 2. yarının başlarında skor 8 5 e gelirken bu skor rehaveti Kızıl Elma takımına pahalıya patladı ve kalelerinde verdikleri pozisyonlarla geriye düştüler ve sahadan da 12-9 luk skorla mağlup ayrıldılar.
Kızıl Elma takımı ilk maça bakışla çok daha derli toplu bir takım görüntüsü verirken ilk yarıda rakip savunmadaki boşlukları iyi değerlendirdi ve farkı açmakta zorlanmadı. Fakat ilk yarıda attıklarından çoğunu kaçırmaları en büyük handikaplarıydı ki bu pozisyonları 2. yarıda aradılar. Devreyi 7 4 lük skorla önde tamamlamalarına rağmen en az 10-12 gol atabilirlerdi ki bu da rakibin motivasyonunu tamamen bitirebilirdi. 2. yarının başlarında skorun da verdiği rahatlıkla vites düşüren ekip rakip oyunculara topla oynama şansını çokca verince kalelerinde pozisyonlar vermeye başladılar ve özellikle Ali’nin şutlarına dur diyemeyen ekip kalelerinde gördükleri gollerle sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Alınan mağlubiyete rağmen oynanılan futbol gelecek adına umut verirken iyi işler yapabileceklerini düşünüyorum. Kaleci eksikliğine rağmen Abdullah kalesinde iyi mücadele ederken Erhan ileri uçtaki etkili oyununu 4 golle süsledi fakat bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Orta alanda iyi pas yapan ekip oyun anlamında iyi bir performans sergilese de son vuruş olarak beklentilerin altında kaldılar.
Cska Filistin takımı ilk bölümlerde oyununun bütün alanında yaptıkları top kayıplarıyla kalelerinde sürekli pozisyonlar verirken ne hücum hattında ne de savunmada istedikleri oyunu sergileyemediler. Hücum hattında istekli olsalar da birbirleriyle olan uyumsuzlukları sebebiyle skora gitmekte zorlanan ekip savunmada da dağınık bir görüntü sergiledi ve rakibe atak üstüne atak, şut üstüne şut şansı tanıdılar ve skor da buna paralel ilk yarıda 7 4 e geldi. 2. yarının başında orta alanın etkili ismi Mustafa’nın savunmaya geçmesiyle bütün işler değişti ve savunma daha derli toplu bir görüntü aldı ki ilk yarıda savunmada oynayan Hüseyin topla çıkarken defalarca top kaybı yapıp kalelerinde pozisyon vermelerine sebep olurken Mustafa savunmaya geçmesiyle bu handikapı ortadan kaldırdı ve savunmadan topu iyi çıkartıp oyunu geriden iyi kurdu yerini de çok kaybetmedi. Ali ve Gökhan işbirliği 2. yarıda çalışmaya başladı ve ikili attıkları 4 er goller takımlarını sırtlarken geceye damgalarını vurdular, Gökhan usta işi golleriyle takımına hayat verirken takımıyla ilk galibiyetine kavuştu, Ali ise orta alanda basmadık yer bırakmazken kaleyi her gördüğü yerden şutlar çekerek sürekli gol aradı, 4 golle galibiyette büyük rol oynadı. Harun güçlü fiziği ile savunmada rakibi oldukça zorlarken özellikle 2.yarıda takımına ciddi katkı sağladı, çok top kesti, 1 de gole imza attı.
Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: Ali
Maçın Kalecisi: Abdullah
Maçın Defansı: Harun
Maçın Ortasahası: Ali
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Gökhan
Maçın Centilmeni: Akif