Ajax Eksik Kalsa da Galip Gelmesini Bildi!

Günün ilk maçında Börü ile Ajax takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 takımda atak başlasa da golü bulan taraf Ajax takımı oldu. Ajax takımı öndeyken Ahmetcan sakatlığı nüksedince oyundan çıkmak zorunda kaldı ve Ajax takımı maça 6 kişi devam etti buna rağmen baskısına devam eden ekip ilk yarı 2-0 öne geçmeyi başarırken Börü takımı farkı 1’e indirmeyi başardı ve ilk yarıyı 2-1 Ajax takımı önde tamamladı. 2.yarı Börü takımı beraberlik için bastırsa da bir türlü aradığı golü bulamadı. Ajax takımı ise kontra atak ile pozisyonlara girerken bulduğu pozisyonları çok iyi değerlendirdi ve maçı Ajax takımı 4-1 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça baskılı başlayan Genç Ajax takımı erken bir gol bulurken maçın 10.dakikasında Ahmetcan sakatlandı ve maçın kalan dakikalarında eksik oynadı. İlk yarı 2-0 öne geçen ekip kalesinde golü görse de ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlarken 2.yarı çok iyi bir savunma yaptılar ve maçı 4-1 skor ile kazandılar. Kalede görev alan Mami mükemmel bir maç çıkarırken kalesinde bir çok tehlikeli pozisyon görse de yaptığı kurtarışlar ile takımını ayakta tutmayı başardı. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan ekipte Ahmetcan oyundan çıktıktan sonra bütün oyuncular daha fazla efor harcasa da savunmayı toparlayan isim, Eraydı. Takımını çok iyi yönlendiren Eray müdahaleleri ile rakibe adeta nefes aldırmadı. Hücum bölgesinde topu çok iyi çeviren genç ekipte Selçuk takımının ataklarını şekillendirirken Oyun görüşü ile kilidi açan isimdi. Forvette görev alan Enes topu ayağında çok iyi saklarken tekniği ve zarif hareketleri ile rakiplerini çok kolay egale etti. Takım arkadaşlarına çok fazla boş alan yaratan Enes takımının en etkili ismiydi. Oyunda kaldığı süre içerisinde oldukça efektif olan Ahmetcan ise talihsiz bir şekilde sakatlandı ve sahayı terketti, Ahmetcana geçmiş olsun diliyoruz ve en kısa zamanda sahalara dönmesini temenni ediyoruz. Maçı uzun süre eksik oynayan ekip skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başardı ve maçı farklı bir skor ile kazandı.

Kaybetme Faktörleri

Maça temkinli başlayan Börü takımı kalesinde beklemedikleri bir gol görürken rakibin sakatlanıp oyunu terketmesinden sonra rehavete kapılsa da hemen toparlandılar fakat ilk yarıyı 1 fark ile geride tamamladılar. 2.yarı beraberlik için risk alan ekip savunmada açıklar verince maçı kaybetti. Kalede görev alan Emre güzel kurtarışlara imza atsa da beklenen performansı sergileyemedi. Savunmada çok fazla açık veren ekipte savunmada görev alan Hasan çok kolay geçilirken bazı hava toplarında hatalı çıkışlar yaptı. Hücumda bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan ekipte Doğan takımının atak varyasyonlarını çeşitlendirmeye çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamadı. Takımının tek golünü atan Tayfun ise zaman zaman etkili olsa da maçın genelinde istediği toplar ile buluşamadı. Maç içerisinde birbirlerine düşen ekip ilerleyen maçlarda kenetlenmeliler.

Maçın Adamı:Enes
Maçın Gümüş Adamı:Mami
Maçın Golü:Yavuz
Maçın Kalecisi:Mami
Maçın Savunması:Eray
Maçın Orta sahası:Selçuk
Maçın Forveti:Enes
Maçın Centilmeni:Doğan