4 4 lük Maçta Puanlar Paylaşıldı!

Gecenin ilk maçında Goriyana ile Çekiçspor takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişmeye sahne olan maçta ilk yarısı Goriyana’nın 3 2 lik üstünlüğü ile geçilse de maç 4 4 lük skorla sona erdi ve puanlar paylaşıldı.
Çekiçspor maça çok iyi başlarken henüz ilk bölümlerden itibaren rakip kalede etkili olmaya başladılar ve buldukları pozisyonlarla da 2 0 lık skor üstünlüğünü de yakaladı. Bunun dışında bir çok net pozisyondan da sonuç alamayan ekip ilk bölümlerde kalelerinde çok da pozisyon vermezlerken devrenin sonlarına doğru kalelerinde verdikleri pozisyonlarda şanssız goller yemeleri bir anda 3 2 yenik duruma düşmelerine sebep oldu ve ilk yarıyı bu skorla tamamladılar. 2. yarıda da golü bulan ekip skora yine denge getirirken karşılıklı gollerle son bölümlere 4 4 lük skorla girildiği bölümlerde çok net pozisyonlardan sonuç alamadılar ve fırsat teptiler diyebiliriz. Aslında Goriyana gibi güçlü bir ekibe karşı yine de alınan 1 puan iyi bir sonuç olsa da, çok da net pozisyonlardan sonuç alamamış olsalar da son dönemlerdeki performansına bakıldığında bugün biraz daha düşük bir performans sergilediler diyebiliriz, keza yaklaşık 3 4 haftadır güle oynaya rahat bir oyunla farklı skorlarla galip geliyorlardı, bugün de o galibiyeti alacak pozisyonlar da buldular fakat son vuruşlarda çok şanssızdılar ve 1 puanla yetinmek zorunda kaldılar, buna paralel son dakikada rakibin de bir topu direkte patladı, sahadan mağlup da ayrılabilirlerdi. Mücadele ve paslaşma anlamında yine de iyi bir maç çıkaran ekip rakibin orta alanda baskılı oyunuyla istediği oyunu önceki maçlara nazaran daha az sahaya yansıtırken yenilen şanssız goller de alınan puan kaybında önemli rol oynadı diye düşünüyorum. Numan orta alanın yine en etkili isimlerinden olurken maçı 2 golle tamamladı, takımın en büyük gol silahı olan İsmail ise bu akşam son vuruşlarda şanssız bir maç çıkarırken çok net pozisyonları değerlendiremedi. Savunma hattı ise üst düzey bir performans sergilerken Tugay hücuma sürekli etkili bindirmeler yaptı, maçın açılış golünü attı, Tecrübeli oyuncu Kaptan İbrahim ise yerinde hamleleriyle çoğu pozisyonda rakibe geçit vermedi, fizik gücünü iyi kullandı.
Goriyana takımını bu sezon dönem olarak 2 ye ayıracak olursak 1. dönemde 12de 12 yapmışlardı ve oynadıkları pas oyunuyla lige ambargo koymuşlardı. Üniversite dönüşü sonrası 2. dönemde ise o istedikleri oyunu sahaya yansıtamasalar da puan olarak neredeyse play off u garantiledikleri için farklı isimlerle bu dönemde sahaya çıkıyorlar. Bu değişiklikler nispeten oyunlarını olumsuz etkilese de son haftaların formda ekibine karşı 2 0 geriden gelip öne geçmek zor bir işti ve bunu başararak önemli bir iş yaptılar. 1. döneme bakışla istedikleri pas oyununun altında kalsalar da bu akşam orta alanda çok iyi mücadele ettiler ve Emircan ile Yusuf Dede’nin baskılı oyunuyla orta alanda rakibin oyununu bozup Yusuf Can’ın bireysel yetenekleriyle gol aradılar. 2. yarıda skor avantajını da elinde bulundurmasıyla biraz daha geriye çekilen ekip kalelerinde ciddi tehlikeler yaşasalar da iyi savunma yaptılar, Bilalcan’ın da başarılı performansıyla ayakta durdular diyebiliriz. Orta alanda olağan üstü mücadele eden Goriyana takımı alışılagelmiş Goriyana oyununu oynayamasa da orta alanda verdiği mücadele ile en azından bir puanı hak etmişti, son dakikada Yusuf Can’ın direkten dönen topuyla da galibiyeti kaçırdılar diyebiliriz. Yusuf Can attığı 2 golle takımın hücum hattındaki en etkili ismi olurken Yusuf Dede ve Emircan orta alanda üst düzey bir maç çıkardılar. Bilalcan istikrarlı yükselişini bu maçta da sürdürürken kurtarışlarıyla takımını maç boyunca ayakta tuttu, gecenin en iyilerindendi.
Maçın Adamı : Numan
Maçın Gümüş Adamı : Yusuf Can
Maçın Kalecisi : Bilalcan
Maçın Defansı : İbrahim
Maçın Orta Sahası : Emircan
Maçın Forveti : Yusuf Can
Maçın Golü : Tugay
Maçın Centilmeni : İbrahim