Yeşil Bursa Yarı Finalde!

Gecenin sonucu merakla beklenen maçında Yeninesil ile Yeşil Bursa Master Cup Çeyrek Final maçında karşı karşıya geçerken kıran kırana geçen maçta Yeşil Bursa güçlü rakibini 5 1 lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı ve kulüp tarihinin en büyük başarısını elde etti.
Maçta o kadar çok kırılma anı vardı ki tam da ismine yakışır bir çeyrek final maçı oldu. Maça Yeşil Bursa çok hızlı başlayıp 1 0 öne geçse de Yeninesil rakibinin bu baskısını kırıp oyuna denge getirmesini bildi ve rakip kalede daha etkili olan taraftı. Devrenin sonlarında skora denge getiren ekip 2. yarıda Mustafa’nın kırmızı kart görmesiyle oyundan düştü ve maça havlu attı. İlk yarıda Yeşil Bursa takımında Ahmet’in sakatlanıp oyuna devam edememesi orta alanda önemli bir güç kaybına sebep olsa da diğer önemli kırılma noktası da Mustafa’nın çizgi üzerinde eline çarpan topla kırmızı kart görüp Yeşil Bursa’nın penaltı kazanmasıyla maçın bütün dengeleri değişti ve Yeşil Bursa bu noktadan sora rahat bir galibiyet aldı.
Kazanma Faktörleri:
Yeşil Bursa takımı maça hızlı başlasa da ilk yarıda zor anlar yaşadı ve bu dakikalarda kaleci Ömer’in başarılı performansı takımı ayakta tuttu diyebiliriz. 2. yarıda rakibin de eksik kalmasıyla farkı açan ekip beklemediği bir skorla adını yarı finale yazdırdı. Hazır asker Behçet’in askerlik öncesi son maçında performansıyla yine takımına büyük katkı sağlarken savunmadan sürekli etkili bindirmeler yaptı ve galibiyette büyük rol oynadı. Emre orta alandaki başarılı oyununu 3 golle süslerken takımın en etkili silahıydı, Mesut ve Ufuk ikilisi de 1 er golle skora katkı sağladılar.
Kaybetme Faktörleri:
Gruptan 3 galibiyetle çıkıp adını çeyrek finale yazdıran Yeninesil takımı trajedik bir mağlubiyetle sahadan mağlubiyetle ayrıldı diyebiliriz. Maç öncesi Evren’in sakatlık haberiyle sarsılan ekip golcü oyuncunun yokluğunu ciddi anlamda hissederken bugün sahada olsaydı her şey çok daha farklı olabilirdi. Rakibin etkili oyununa dur deyip rakip kalede özellikle ilk yarıda etkili olmalarına karşın dünyaları kaçıran ekip maçı ilk yarıda koparabilirdi ama olmadı. Mustafa’nın kırmızı kart görüp bir de penaltı golüyle 2 1 yenik duruma düşünce moral olarak oyundan düşmeleri maçtan kopmalarına sebep oldu. Mücadele anlamında yine üst düzey performans sergilediler fakat net pozisyonlardan sonuç alamamaları ve hücum hattındaki uyumsuzluk mağlubiyetteki en büyük etkendi, Servet’in olağanüstü performansına rağmen takım 1 kişi eksik kalınca ayakta duramadı.
Maçın Adamı: Emre
Maçın Gümüş Adamı: Behçet
Maçın Kalecisi: Ömer
Maçın Defansı: Behçet
Maçın Ortasahası: Emre
Maçın Forveti: Ufuk
Maçın Golü: Emre
Maçın Centilmeni: Volkan