Yeşil Bursa Seriyi 7 Maça Çıkardı!

Gecenin Son maçında Çernobil ile Yeşil Bursa takımları karşı karşıya gelirken maça hızlı başlayan Yeşil Bursa takımı daha ilk yarıdan skor avantajını eline alıp sahadan 6 1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve 7 de 7 yaparak 3. sıraya yükseldiler.
Kazanma Faktörleri:
Yeşil Bursa takımı sezonun an itibariyle en formda ekibi olurken hem savunmada hem hücum hattında çok koşarak sahanın her bölgesine hakim oluyorlar. Nitekim bu akşam da hücum hattında etkili olan ekip savunmada rakibe göz açtırmazken kalabalık hücum yapıp daha maçın ilk bölümlerinden skor avantajını eline alıp kalan sürede skoru iyi koruyarak sonuca gittiler. Genel anlamda iyi pas yapıp çok koşmaları en büyük özellikleri olurken rakibi de bu oyunla adeta sahadan sildiler, rahat ve net bir skorla zirve yürüyüşlerini sürdürdüler. Mesut savunmada oynamasına rağmen hücuma verdiği destekler sırasında ilk yarıda attığı 3 golle geceye damgasını vurdu ve performansıyla büyüledi. Burak ve Ufuk da rakip sahada maç boyunca çok koşan isimler olurken maçı 1 er golle tamamladılar, İlkay ise orta alanda çok iyi mücadele edip hem çok top kazandı hem de oyunu iyi kurup 3 asistle maçın gizli kahramanlarından oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Çernobil takımı kötü gidişatını sürdürürken ligin başındaki etkileyici performanslarına nazar deydi ve istikrarsız görüntüleri devam ediyor. Bu yolda mağlup olmak da var fakat oynanan futboldaki düşüş kafalarda soru işareti oluşturuyor. Özellikle orta alanda organize olmakta zorlanan ekip bu bölgede genç ve dinamik bir orta saha oyuncusunun yokluğunu hissederken hücum hattında Naim-Mustafa ikilisinin anlaşamamazlıkları birçok pozisyondan ellerinin boş dönmesine sebep oluyor. Bunun dışında savunma hattı özverili mücadele etse de kalede Servet’in de düşen performansı gözlerden kaçmıyor ve tecrübeli eldiven de yediği gollerle açılan farkı önleyemedi. Bunun dışında ilk yarıda yenilen goller yapılan top kayıplarıyla gelirken burda da oyun disiplininden kopmuşluk göze çarptı ve özellikle ilk yarıda yenen goller ucuz gollerdi, yenmemesi gereken, hata yapılmaması gereken şekilde geldi diye düşünüyorum. Bunun dışında sadece son 5 dakikada 4 5 tane %100 lük pozisyonlardan sonuç alamamaları da gol yollarındaki düşüşü gösterdi.
Maçın Adamı: Mesut
Maçın Gümüş Adamı: İlkay
Maçın Kalecisi: Ömer
Maçın Defansı: Mesut
Maçın Ortasahası: İlkay
Maçın Forveti: Burak
Maçın Golü: Mesut
Maçın Centilmeni: Ömer Faruk