Texas City Master Cup’a 3 Puan İle Başladı!

Master Cup D grubunun 2.maçında Texas City ile Yunuseli takımları karşı karşıya geldi. Yunuseli takımı maça gol ile başlarken ilk yarı uzun bir süre Yunuseli takımı önde sürdürdü. İlk yarının son dakikalarına doğru üstünlüğünü arttıran Texas takımı art arda goller ile öne geçti ve ilk yarı 2-1 Texas City takımının üstünlüğü ile geçildi. 2.yarı Yunuseli takımı skoru eşitlemeye başarsa da son dakikalara doğru Ayhan sakatlanıp çıktıktan sonra Yunuseli takımı oyundan düştü ve savunmada açıklar vermeye başladı. Bu açıkları Texas takımı çok iyi değerlendirdi ve maçı 4-2 skor ile Texas City takımı kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça kalelerinde gol görerek başlayan Texas City ilk yarı temkinli bir oyun sahaya yansıtırken ilk yarının son dakikalarında baskısını arttırarak ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. 2.yarı bir kez daha skor eşitlense de ilk yarı da olduğu gibi maçın son anlarında buldukları 2 gol ile galibiyete ulaşan ekipte kalede görev alan Emrah kurtarışları ile takımını ipten alırken kalesinden topu oyuna çok iyi soktu. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan ekipte Şerif tatlı sert oyunu ile rakiplerini yıldırırken müdaheleleri ile rakibin çoğu atağını kesti. İleride topu çok iyi çeviren ekipte Emre takımının atak varyasyonlarını çeşitlendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. Yaşar ise takımının ilk golüne imza atarken sahada basmadık yer bırakmadı. Takımının skor yükünü çeken Sunay ise tekniği ile rakiplerini şaşırtırken attığı 3 gol ile bitiriciliğini konuşturarak takımını galibiyete taşıdı. Maç içerisinde zor dakikalar yaşasalar da galibiyete ulaşmayı başaran ekip Master Cup’a 3 puan ile başlamayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça etkili başlayan Yunuseli takımı öne geçmeyi başarsa da ilk yarının son dakikalarında kalesinde ki gollere engel olamayınca ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarı beraberliği yakalasa da öne geçmeyi başaramayan ekip son dakikada yediği goller ile sahadan yenik ayrılırken kalede görev alan Bayram kurtarışları ve reflekslerinin yanında bir stoper gibi müdahaleleri ile takımına yardım etse de yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada son dakikalarda oyundan düşen ekipte Muhammed maç boyunca savunmasını terk etmezken kritik müdahelelerde bulunurken hava toplarındaki hakimiyeti ile fark yaratsa da bazı pozisyonlarda yalnız kaldı. İleride bireysel yetenekler ile goller arayan ekipte Olcay hem savunma hemde hücumda takımın dinamosu gibiydi. Sahada basmadık yer bırakmayan Olcay sahada en fazla efor sarf eden isimdi. İleri uçta görev alan Ayhan ise takımının yıldızı olurken attığı 2 gol ile takımını umutlandırsa da 2.yarının sonlarına doğru sakatlanması ile oyundan çıkınca takımı maçtan koptu. İlk yarı öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan ekip 2.yarı skoru eşitlese de takımın Kaptanı Ayhan’ın sakatlanması ile oyundan düşerek maçı kaybetmekten kurtulamadı.


Maçın Adamı:Sunay
Maçın Gümüş Adamı:Ayhan
Maçın Golü:Sunay
Maçın Kalecisi:Emrah
Maçın Savunması:Şerif
Maçın Orta sahası:Ayhan
Maçın Forveti:Sunay
Maçın Centilmeni:Olcay