Sıradaki?! Seri 7 Maça Çıktı!

Zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Kuva-yi Milliye ile Mezunsther United takımları karşı karşıya geldi. Maçın ilk bölümlerinde maç kafa kafaya gitse de buldukları gollerle rahatlayan Kuva-yi Miilliye devreyi 4 2 önde tamamlamayı başardı. 2. yarıya Mezunsther United takımı golle başlayıp maça ortak olmasını bilse de Kuva-yi Milliye’nin etkili ataklarına dur diyemeyen ekip sahadan farklı bir skorla mağlup ayrıldı ve zirve yolunda yara aldı.
Kuva-yi Miiliye takımı maçın başlarından itibaren etkili bir oyun sergilerken 2. yarıda rakibin de oyundan düşmesiyle rakip kaleye gol olup yağdı ve rakiplerine ligdeki en farklı mağlubiyetlerini yaşattılar. Hücum hattındaki etkili paslaşmaları ve uyumları büyük beğeni toplarken gelecek adına umut da verdiler. Galibiyet serilerini 7 maça çıkaran ekipte 7 oyuncu da üst düzey bir performans sergilerken rakiplerini geçerken çok da zorlanmadılar diyebiliriz. Gökhan hücum hattında sadece gol değil futbol show yapmaya devam ederken, çalışkanlığı mücadelesi, top kontrollerindeki ustalığı ve müthiş bitiriciliği ile takımını sırtlamaya bu maçta da devam edip rakip ağları tam 6 kere sarsarak hem geceye hem haftaya damgasını vurdu. Necati ısınma turlarına devam ederken bu maçta da istekli oyunuyla takıma katkı sağladı ve asistleriyle yine ön plana çıktı. İbrahim orta alanda oldukça çalışkan bir oyun sergilerken o da maçı 2 golle tamamladı, Emre hemen savunmanın önünde oyunu iyi kurdu, Hakan Alpay ikilisi ligin en iyi stoper ikilisi olduklarını bu maçta da gösterdiler ve rakibe göz açtırmadılar. Kaleci Ayhan ilk yarıda kurtarabileceği topları kalesinde görse de özellikle son bölümde kalesinde devleşti ve çok iyi bir performans sergiledi.
Mezunsther United takımı sezon başından itibaren iyi bir performans sergilerken ligin gizli favorilerinden diyorduk fakat bu akşam tecrübe kurbanı oldular diyebiliriz. Rakiplerine diş geçiremeyen ekip 2. yarıda savunmada yapılan basit hataların bedelini farklı mağlubiyetle ödediler. Aslında en başından doğru analiz yapıp rakibe göre bir oyun planı yapsalardı maçtan galibiyetle ayrılacak kapasiteye sahip bir kadroları var fakat hücum hattı böylesine etkili olan bir takıma karşı bu kadar çok boşluk verildiğinde ve bu kadar cesur hücum yapıldığında kalenizde çok pozisyon vermeyi göze almışsınız demektir ve aynen de bu şekilde oynadılar. Açık futbolu tercih eden ekip hücumda çabuk çoğalsalar da geri dönüşlerde zorluk çekince kalelerinde çokca pozisyon verdiler ve yedikleri 10 golle hiç de beklemedikleri bir skorla sahadan ayrıldılar. Aslına istedikleri pozisyonları da bulmalarına rağmen son vuruşlarda şanssız olan ekip skor üretmekte zorlanınca 2. yarının başlarından sonra maça ortak olamadılar ve farklı mağlubiyetle ayrıldılar. Diğer bir taraftan bakacak olursak rakip takım geride oynadığı 6 maçı da kazanmıştı ve durdurulması zor bir takımdı, bu açıdan bakıldığında mağlubiyet çok da kayıp değildi fakat eksiklerini görmeleri açısında önemli bir sınav verdiler. Ahmetcan orta alanda başarılı bir oyun sergilerken oyunu iyi kurdu ve arkadaşlarına iyi pozisyonlar hazırladı. Mehmet katı savunma arasında çok da etkili olamazken Abdullah orta alanda yine çok iyi işler yaptı, topu iyi taşıdı, etkili şutlarla yine goller aradı ama son vuruşlarda yine şanssızdı. Şiyar savunmada yine iyi mücadele etse de geride çok yanlız kaldı, Yalçın mücadelesiyle savunmada öne çıkan isim oldu.
Maçın Adamı : Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: İbrahim
Maçın Kalecisi : Ayhan
Maçın Defansı: Alpay
Maçın Ortasahası: İbrahim
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Abdullah
Maçın Centilmeni: Ahmetcan