Özkürtün Gençlik Takımı Rehavete Kapılsa da Galibiyete Ulaştı!

Günün 2.maçında Özkürtün Gençlik ile Historia Plzen takımları karşı karşıya geldi. Özkürtün takımı maça baskılı başlarken erken bulduğu gol ile öne geçmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda fark 2’ye çıksa da ilk yarının son anlarında Historia Plzen takımı art arda bulduğu goller ile skoru eşitlemeyi başarsa da ilk yarının son atağında Özkürtün takımı golü buldu ve ilk yarıyı Özkürtün Gençlik takımı 3-2 önde tamamladı. 2.yarı Özkürtün takımı farkı açmaya devam ederken Serdar talihsiz bir sakatlık ile sahadan çıkmak zorunda kaldı ve Historia takımı maça 6 kişi devam etti. Özkürtün takımı rakibin eksik olması ile rehavete kapılınca Historia takımı bunu çok iyi değerlendirdi ve farkı 1’e indirdi. Fakat beraberlik golünü bulmak için risk alınca savunmada açıklar verdi. Bu açıkları değerlendiren Özkürtün takımı kendisini rahatlatan golü buldu ve maçı 7-5 skor ile Özkürtün Gençlik takımı kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça baskılı başlayan Özkürtün Gençlik takımı farkı 2’ye çıkarsa da skor eşitlendi. Fakat buna rağmen ilk yarıyı önde tamamlayan ekip 2.yarı farkı açarken rehavete kapıldıktan sonra fark 1’e inse de skor üstünlüğünü korumayı başardı ve maçı kazandı. Kalede görev alan Mutlu kusursuz bir maç çıkarırken muhteşem kurtarışlara imza attı. Bir çok pozisyonda refleksleri ile takımını ipten alan Mutlu takımın en disiplinli isimlerinden biriydi. Savunmada zaman zaman dağılan ekipte Ramazan savunmada dikkat çeken isimdi. Çok riskli hareketler yapmasına rağmen topu kaybetmeyen Ramazan soğukkanlılığı ve tatlı sert müdahaleleri ile dikkat çekti. İleride bir çok yetenekli ayağa sahip olan ekipte Fedai Maçın açılış golüne imza atarken topu çok iyi sakladı. Ercan ise forvette pozisyon bilgisi ile golü adeta koklarken attığı goller ile farkın açılmasını sağladı. Maçın yıldızı olan Ayhan tekniği ile göz doldurdu. Takımının ataklarını şekillendiren Birol oyun görüşü ile fark yaratırken bitiriciliği ile Maçın kaderin belirleyen isimdi. Rakibi karşısında zaman zaman rehavete kapılan ekipte bir kaç oyuncu çok laubali oynarken takımlarının neredeyse maçı kaybetmelerine neden olacaklardı. Fakat takımdaki tecrübeli oyuncular skoru tutmayı başardı ve Özkürtün Gençlik takımı galibiyete ulaştı.

Kaybetme Faktörleri
Maça rakibin baskısı ile başlayan Historia Plzen geriye düşse de oyun disiplininden kopmadı ve beraberliği yakaladı. Fakat ilk yarının sonlarında kalesinde golü görünce geriye düşen ekip 2.yarı kalesinde goller görmeye devam ederken üstüne bir de eksik kalsa da oyun disiplininden kopmadı ve farkı 1’e indirmeyi başardılar. Fakat devamını getiremeyen ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Kerem kalesinde bir çok gol pozisyonu görürken güzel kurtarışlara imza atsa da yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Erencan savunmanın bel kemiğiydi. Bazı pozisyonlarda yalnız kalsa da elinden geleni yapan Erencan savunmayı toparlayan isimdi. İleride topu çevirmeye çalışan ekipte Eren takımın dinamosu gibiydi. Hem savunmada hemde hücumda basmadık yer bırakmayan Eren takımının ataklarını şekillendirirken takım arkadaşlarını maç boyunca Besledi. Serdar ise sakatlanana kadar takımının en iyi isimlerinden biriydi. Çok efektif olan Serdar ince bilek haraketleri ile dikkat çekti. Takımının yıldızı olan Oğuz attığı goller ile takımını umutlandırırken pozisyon bilgisi ile golü adeta kokladı. Çoğu zaman kendine pozisyonda yaratan Oğuz uzaktan attığı şutlar ile rakip kaleciyi oldukça zorladı, fakat performansı yenilgiyi engellemeye yetmedi. Rakibi karşısında farklı geriye düşse de oyun disiplininden bir an olsun kopmayan ekip maçı son dakikalarda kaybetti.

Maçın Adamı:Birol
Maçın Gümüş Adamı:Ercan
Maçın Golü:Oğuzhan
Maçın Kalecisi:Mutlu
Maçın Savunması:Ramazan
Maçın Orta sahası:Birol
Maçın Forveti:Ercan
Maçın Centilmeni:Eren