Nefis Maçta Puanlar Paylaşıldı…

Gürsu Kestel Konferansında Gecenin Dev maçında Şampiyon Güven oto fren ve güçlü Karadenizgücü dev derbide karşı karşıya geldi.Maça cok iyi kadrolarla cıkan iki takımın mücadelesi sahada mükemmeldi.öyle bir maçtı ki sanki ingilterede yada ispanyada bir müsabaka oynanır gibiydi.İlk bölümler karşılıklı vede dengeli ataklarla gecerken Güven oto biraz daha net pozisyonlar bulan taraftı. Karadenizgücü ise bu atakları savuşturup karşı kaleye tehlikeli ataklar yapsada gol bulamayınca ilk 20 dakika 0- 0 biterken ilk yarının sonlarına doğru gol kralı bay gol Kamerin golüyle öne geçen taraf Güven otoydu. Ama bu gole hemen cevap gecekmedi Karadenizgücü Semihle cevap verirken ilk devre 1-1 bitti. Ve ne kadar cekişmeli bir maç olduğu skordan da belliydi. Sahada harika bir oyun usta ayaklar ve hatasız oynayan eki rakipte kazanmak adına her şeylerini ortaya koydular.Maçın ikinci yarısıda aynı oyunla gecerken takımlar aynı formatta idi.Dengeli sakin kontrollü bir maç olurken yeni cok eskibir forvet yılların tecrübesi Ali Dilberle bir kez daha öne geçen Güven oto frendi.Bu golden sonra biraz daha beraberlik golünü arayan takım Karadenizgücü baskısını artırmaya başladı ve golleride bulup Semih vede Ogün ün şık kafa golleriyle skoru bir anda 3-2 yapan taraftı.Maçın sonlarına doğru yani son 7 yada 8 dakika Güven oto daha sert şekilde karadenizgücü kalesine yükleniyor ama savunmada da boşluklar bırakıyorlardı.bu boşlukları iyi değerlendirebilse Karadenizgücü belkide sahadan galip ayrılacaklardı.Ama son dakikalarda baskılı oyun oynayan son şampiyon yine bay gol Kamerle skora dengeyi getirdi ve bu güzel maç 3- 3 berabere bitti.Maç belki berabere bitti ama sahada kıyasıya bir mücadele vardı. Her iki takım bütün kozlarını oynasada kazanmak için aslında bir yanda dostluk kazandı.Ve bu iki takım böle oynadıkları zaman bileğinin bükülmediğini bir kez daha göstermiş oldular. KARADENİZGÜCÜNDE bu gün kalede Onur vardı.Harika bir maç çıkartan kaleci belkide maçın kaderini değiştirdi.Nefis toplar cıkartan keleci takımını ayakta tuttu ve bir kalecinin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Maçın içinde öyle 2 pozisyon varki adeta kalede uzadı ve bu topları cıkardı. Harika bir maç çıkardı. Savunmada ise Hasan Sedat Eşref oynarken bu 3 lü hemen hemen hiç ileri cıkmadılar. Ve cakılı bir savunma yaptılar.Çünkü karşılarında Ali Dilber Kamer vede Bahattin vardı.Zaten bu 3lü forvete karşı hangi takım oynarsa oynasın savunmada acık verdiği anda kalesinde gol olup yağan 3lü görürler.
Bu yüzden bu üçlü savunma oyuncu bir an olsun yerlerini kaybetmeyip harika bir maç cıkardılar. Orta alanda ise Zafer vede Semih vardı. Zafer bu gün orta sahada cok calıştı. İyi paslar atan oyuncu Semihle iyi anlaştı ve takımı adına elinden geleni yaptı. Belki gol atamadı ama rakip savunmayı cok zorladı ve zaman zaman sert faullerle durduruldu.Semih ise ilk defa oynadığı takımda uyum süreçi yaşamadı ve attığı 2 golle ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. Maçıda 2 golle kapatıp Zaferle birlikte orta sahada dinamo gibiydiler.Forvette ise genç Onur vardı.Oda bu gün cok calıştı rakip savunmayla adeta boğuştu ve şık bir kafa golüyle maçı tamamladı. Üzerine düşün görevi tam anlamıyla yaptı takım arkadaşlarından geçer not alan oyuncu artık forma benim dercesine sahada boy gösterdi.GÜVEN OTO FREN ise kalede Yasinle başladı. Yasin bu gün cok iyi bir maç cıkardı. Oda meslektaşı Onur gibi harika kurtarişlar yaptı.yediği golerde de yapacağı fazla bişey yoktu.Yani aslında bu geceki maç kalecilerin maçıydı.Savunmada Mithat Bekir Sinan oynarken bu üçlüde aynı rakip savunma 3 lüsü gibi cakalı oynayıp rakip forvetlere aman vermediler. Sinan biraz daha öne doğru bindirmeler yapsada yerini hiç kaybetmedi ve elinden geleni sahaya yansıttı.Bekir ve Mithat İse sanki pepe ve ramos gibiydiler tatlı sert oyunlarıyla rakip forvetleri bunaltılar vede onlarda cok iyi oynayıp harika bir maç cıkardılar. Orta alanda ise 3 tane gol makinası vardı.Bahattin ve Kamer bu ligde gol krallığı yaşamış iki oyuncu vardı.Gerçekten bu oyunculara karşı oynamak cok zor vede güç. İkisede birbirinden tehlikeli santrafor ortasaha özelliğine sahip iki golcü. Nereye koyarsan oynayan oyuncu tibi böle oyuncuları gercekten süper ligte bile bulmak zor. Sağ bek oynar sol bek oynar forvet ortasaha yani arayıpta bulamadığımız oyuncu türleri.Benzetme yaparsak bir zamanların ünlü ikilisi Pele vede Romario gibiler.Forvette ise yine cok tehlikeli bir isim vardı Ali Dilber oda bu maçı boş geçmedi attığı 1 golle takımına katkı sağladı ve 1 puan almasında pay sahibi oldu.Alide bu gün cok iyi oynadı zaman zaman iyi pozisyonlar yakaladı biraz daha net vuruşlar yapabilseydi belkide bir iki gol daha atabilirdi.
Rakip kale önünde sedatla bire bir oynayan oyuncu cok yoruldu vede savunmayla cok boğuştu üzerine düşün görevi tam anlamıyla yaptı
Maçın Kalecisi ONUR
Maçın Savunması BEKİR
Maçın Gümüş Adamı BAHATTİN
Maçın Ortasahası ZAFER
Maçın Forveti ALİ DİLBER
Maçın Adamı SEMİH
Maçın Golü OGÜN

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.