Milanyum Çağı Çok Farklı!

Günün ilk maçında Milanyum ile Mezun Glahback takımları karşı karşı karşıya geldi. Genç ekip Milanyum Emre ile Maçın açılışını yaparken Mezun takımından Ömer hemen karşılık vermeyi başardı. Mezun takımı genç rakibi karşısında etkili ataklar geliştiremezken Milanyum takımı art arda bulduğu goller ile birden farkı yakaladı ve ilk yarı 4-1 Milanyum takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarıya Mezun takımı farkı azaltmak için baskılı başlasa da Milanyum takımı farkı korumayı başardı ve maçı 8-5 skor ile kazanan taraf Milanyum takımı oldu.

Kazanma Faktörleri
Ligin en genç takımlarından biri olan Milanyum takımı maça çok hızlı bir giriş yaparken kalesinde beraberlik golünü görse de ilk yarıyı 4-1 önde tamamlamayı başardı. 2.yarı rakibi baskı yapmaya çalışsa da bunu üzerlerinden çok iyi attı ve maçı 8-5 skor ile kazanmayı başardı. Kalede görev alan Ahmet ligin en genç oyuncusu olurken kurtarışları ve refleksleri ile dikkat çekti, genç yaşına rağmen oldukça tecrübeli duran Ahmet kalede adeta devleşti. Savunmada çok uyumlu olan ekip birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatırken kademelere çok iyi girdiler. Savunmada görev alan Barış savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca savunmasını terk etmeyen Burak müdahaleleri ile rakibe kolay hücum şansı vermedi. İleride takım oyunu ile sonuca giden Milanyum takımında Emre takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Oyun görüşü ile takımını rahatlatan Emre tekniği ve attığı klas paslar ile rakibi çözen isimdi. Maçın yıldızı olan Ata Mert ise attığı goller ile takımının skor yükünü çekerken bitiriciliğiyle göz doldurdu. Rakiplerini çok kolay egale eden Ata Mert kusursuz bir maç çıkardı. İlk yarıdan Maçın fişini çekmeyi başaran genç ekip, genç yaşlarına rağmen sahada oldukça tecrübeli durdular ve maçı net bir skor ile kazanmayı başardılar.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde gol yiyerek başlayan Mezun Gladback skoru hemen eşitlese de ilk yarıyı 4– 1 geride tamamlamaktan kurtulamadı. 2.yarı farkı azaltmak için çabalasalar da kalelerindeki golleri engelleyemeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Hamza kalesinde bir çok kurtarışa imza atsa da yediği gollerin çoğunda hatası vardı. Savunmada çok dağınık bir görüntü çizen Mezun takımı çok kolay geçilirken Berat savunmayı toparlamaya çalışan isimdi, Berat elinden geleni yapsa da çoğu pozisyonda yalnız kaldı. İleride bireysel yetenekler ile sonuca giden ekipte Cihan oyunu şekillendirmeye çalışsa da çok fazla pas hatası yaptı. Yaşar ise bugün bekleneni veremezken korkusuzca müdahaleleri ile beğeni topladı. Takımının en efektif ismi olan Ömer ise bitiriciliğiyle takımını ayakta tutmaya çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği desteği alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Ata Mert
Maçın Gümüş Adamı:Ahmet
Maçın Golü:Ömer(Mezun Gladback)
Maçın Kalecisi:Ahmet
Maçın Savunması:Burak
Maçın Orta sahası:Emre
Maçın Forveti:Ata Mert
Maçın Centilmeni:Yaşar