Liverpool Lig Tarihinin Rekoruna Koşuyor!

Gecenin ilk maçında Diriliş Fk ile Liverpool Fk takımları karşı karşıya gelirken Liverpool Fk takımı ilk yarıdaki skor avantajını iyi korudu ve sahadan 9 6 lık skorla galip ayrılıp zirvedeki farkı iyice açmaya devam etti.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool Fk takımı disiplinli bir savunma anlayışıyla maçın hemen hemen tamamını geriye yaslanık bir oyunla geçirse de rakip kalede bulduğu pozisyonları değerlendirme konusunda oldukça başarılı bir maç çıkardı ve kolay goller bularak sahadan farklı bir skorla galip ayrılmasını bildi. Rakibin etkili ataklarına karşı iyi kapanan ekip kontra toplarla etkili olurken özellikle Emrecan’ın 6 gollük performansıyla rakibi bozguna uğrattı diyebiliriz. Nezir Emre Mehmet üçlüsü savunmada disiplinden bir an olsun ayrılmazken rakibe dur dedi ve birçok pozisyonda geçit vermedi, Mert net pozisyonlardan sonuç alamasa da son bölümdeki golleriyle şanssızlığını kırdı ve farkı açan isimlerden oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Diriliş Fk takımı neredeyse maçın tamamında atak bir futbol oynarken rakip kalede çok etkili ataklar yapmalarına rağmen son vuruşlarda şanssızdılar, rakip savunmayı geçmekte de oldukça zorlandılar diyebiliriz. Buna paralel kolay goller yiyince maça tutunmakta zorlanan ekip son bölümlerde farkı kapatmaya çalışsalar da bu çaba puan için yeterli olmadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Bugün kalabalık atak yapmaları pozisyon zenginliği açısından olumlu görünse de savunmada çok eksik yakalandılar ve savunmalarının arkasına atılan her top tehlike oldu, çok kolay pozisyon verip kalelerinde goller gördüler. Bunun dışında Furkan attığı 3 golle takımın en skorer oyuncusu olurken topla çok oynaması problem değildi, daha çok Sedat’la oynamaması problem oldu ki birlikte pas alışverişlerini arttırabilselerdi takımın skor yüküne daha fazla katkı sağlayabilirlerdi. Sedat belki de son haftalarda ilk defa bu adar az topla buluşurken bu da verimliliğini azalttı, buna rağmen maçı 2 golle tamamladı.
Maçın Adamı: Emrecan
Maçın Gümüş Adamı: Mert
Maçın Kalecisi: Yunus Emre
Maçın Defansı: Nezir
Maçın Ortasahası: Emrecan
Maçın Forveti:Mert
Maçın Golü: Emrecan
Maçın Centilmeni: Sedat