Küllerinden ‘Doğan’ Gümüş Gençlik!

Gecenin maçında Gümüş Gençlik ile Çarşamba Spor takımları karşı karşıya gelirken gol düellosu şeklinde geçen maçta kazanan Gümüş Gençlik takımı oldu ve bu sezon ilk galibiyetlerini almış oldular.
Kazanma Faktörleri:
Gümüş Gençlik takımı maça iyi başlarken rakibe göre daha fazla pozisyon bulan taraf oldu fakat ilk bölümlerde çerçeveyi bulmakta zorlandılar. Buna rağmen golü bulan ekip devreye 3 2 önde girdi. 2. Yarıya da hızlı başlayan ekip farkı açtıktan sonra oyunu rahatlatınca kalelerinde pozisyonlar vermeye başladılar ve son dakikalarda fark da 1 e inince büyük stres yaşasalar da skoru korudular ve sahadan 8 7 lik skorla galip ayrıldılar. Orta alanda iyi pas yapan ekip iyi pozisyonlar bulurken özellikle Doğan ‘ın son vuruşlardaki bitiriciliği ile farkı açmasını bildi ve rakibin direncini düşürdü. Savunmada da oldukça dirençli ve gayretli bir oyun sergileyen ekip özellikle Hasan ve Yasin le rakibe çok da boşluk vermediler. Son bölümlerde farkın 1 e inmesiyle kalelerinde sıkıntı yaşasalar da 3 puanı ceplerine koymasını bildiler. Doğan attığı 5 golle geceye damgasını vuran isim olurken Muhammed de 2 golüyle galibiyette önemli rol oynadı.
Kaybetme Faktörleri:
Çarşamba Spor maça istediği gibi başlayamazken ilk bölümlerde aradıkları pozisyonları bulamadılar daha çok uzaktan şutlarla kaleyi yokladılar. Ilk yarının sonlarında buldukları gollerle maça ortak olan ekip 2. Yarının başlarında yine basit goller yiyerek oyundan düşünce farkın açılmasına engel olamadılar. Son bölümde buldukları gollerle farkı 1 e kadar indiren ekip beraberlik şansını da yakalamasına rağmen şans yanlarında değildi ve sahadan da 8 7 lık skorla mağlup ayrıldılar. Bugün alınan mağlubiyette en büyük etken basit gol yemeleri okurken kondisyon eksikliklerini zamanla kapattıklarında daha iyi işler yapacaklarını düşünüyorum.
Maçın Adamı: Doğan
Maçın Gümüş Adamı: Muhammed
Maçın Kalecisi : Mustafa
Maçın Defansı: Hasan
Maçın Ortasahası: Doğan
Maçın Forveti : Muhammed
Maçın Golü : Doğan
Maçın Centilmeni : Mücahit