Historia Plezen Çok Rahat…

Historia Plzn-Vanselona arasında gerçekleşen mücadele Historia Plzn’in 6-3’lük rahat galibiyeti ile sonuçlandı. Olumsuz hava koşullarına rağmen etkili performanslar sergileyen takımlar keyifli bir maça ortak oldu.
Kazanma Faktörleri:
Maçın başından itibaren iyi bir performans gösteren Historia Plzn takımı, oyunun genelinde hakimiyeti sağlayan taraftı. Başarılı bir şekilde oyunu kuran ve atak bölgesine seri şekilde geçişleri sağlayabilen ekip, son vuruşlarda da istediği başarıyı sağladı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Defansta etkili bir performans sergileyen M. Eren, girdiği ikili mücadelelerdeki başarısı ile dikkatleri üzerine çekerken, atığı gol ile de takımına skor katkısında bulundu. Ortasahada Oğuz ve Alpay takımın pas merkezleriydi ve oyun üstünlüğü adına büyük pay sahibi oldular. Attıkları gollerle de oyunlarını süslediler. Sefa son vuruşları ve pozisyon bilgisi ile farkını ortaya koydu ve güzel oyunu iki gol ile de taçlandırdı.
Kaybetme Faktörleri:
Oyun genelinde yüksek bir kondisyon grafiği gösteren Vancelona takımı, maçı tecrübesizliği nedeni ile kaybetti diye biliriz. Gösterdikleri yüksek mücadele azmine rağmen kimi zaman oyun geçişlerinde yaşadığı problemler, kimi zaman da atak varyasyonlarındaki üretkenliğin az olması nedeni ile istedikleri sonuca ulaşamadılar. Genç bir takım olmaları ve yüksek azimleri, onların çok daha iyi yerlere gelebileceklerinin birer delili niteliğindedir. Zamanla edinecekleri tecrübe ve doğru birkaç transfer hamlesi ile çok daha iyi bir performans sergileyecekleri aşikar. Diyar, Vancelona adına maçın en iyisiydi diyebiliriz. Etkili oyununu attığı güzel golle de perçinledi ki bu güzel gol de maçın golü oldu. Ozan forvette yaptığı ısrarlı presleri ile rakip savunmaya kimi bölümlerde zorlu dakikalar yaşattı. O da takımı adına bir golle skora katkıda bulundu. Hadi orta sahada takımın liderliği görevini üstlendi ve son dakikaya kadar mücadelesini sürdürdü. Ancak tüm bu performanslar puan kaybına engel olamadı.
Maçın Adamı: Sefa
Maçın Gümüş Adamı: Alpay
Maçın Kalecisi: Ferhat
Maçın Defansı: Mehmet Eren
Maçın Ortasahası: Diyar
Maçın Forveti: Sefa
Maçın Golü: Diyar
Maçın Centilmeni: Erencan