Haddini Bilbao Zirveyi İstiyor!

Haddini Bilbao ile Zirenk Fc takımları ligde 2. kez karşılaşırken ilk maçta olduğu gibi kazanan yine Haddini Bilbao takımı oldu ve zirve ile puan farkını 3 e kadar indirdiler. 
Haddini Bilbao takımı maça çok iyi başlarken yine iyi top yapıp orta alanda oyunun hakimi oldular ve oyunu genelde rakip yarı alanda oynayarak etkili pozisyonlar buldular. Savunmada sadece Seçkin ve Haberal ile oynayan ekip 4 oyuncuyla atak yaparken rakip kaleyi çok bunalttılar ve ilk yarı da 3-0 lık üstünlükle tamamladılar. 2. yarıda farkı iyice açan ekip bu dakikadan sonra vites düşürürken son 10 bölümlük dakikada kalelerinde sürekli pozisyonlar verseler de fark erimedi ve sahadan 5 1 lik skorla galip ayrıldılar.
Kadro derinliği, form grafikleri ve sahada sergiledikleri futbol ile şuan tartışmasız ligin en başarılı takımı görüntüsünde olan ekip eksik oyuncularına rağmen sahaya iyi bir 7 li ile çıktılar ve rakiplerine nefes aldırmadılar. Topu çok iyi dolaştıran ekip pozisyon bulmakta zorlanmazken maç boyunca skor avantajını da elinde bulundurdu. 
Semih ve Emrah attıkları 2 şer golle takımlarının skor yükünü çeken oyuncular olurken Furkan orta alandaki başarılı oyununu 1 gol ile süsledi. Murat harika kurtarışlarıyla kalesini çok iyi savunurken performansıyla büyüledi, Seçkin bugün daha çok orta alana destek verirken Haberal neredeyse sıfır hata ile oynadı, rakibe göz açtırmadı, yerinde hamleleriyle rakibin bir çok atağını sonlandırdı. 
Zirenk Fc takımı ise iyi giden form grafiklerini belki de kendilerini yeniden tartmak amacıyla ligin en formda ekibiyle yeniden karşılaşsalar da istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar ve farklı bir mağlubiyetle sahadan ayrıldılar, puan kaybı yaşamasalar da galibiyet serilerini arttıramadılar. Son maçlarda göze çarpan hücum hattındaki 3 lü bugün yine sahada olsa da rakibin çok koşan orta alanı ve katı savunması bütün oyun yapılarını bozarken istediklerini bir türlü sahaya yansıtamadılar, orta alanda pas yapamayan ekip kaptırdıkları her topla kalelerinde pozisyon verdiler.
Alınan mağlubiyete etken olarak şunu söyleyebiliriz ki rakip orta alanda çok koşan oyuncularla oynarken kendileri rakibin bu performansına ayak uydurmadılar, baskılı oyunlarına çok da direnemediler diyebiliriz. Zirenk takımı orta alanda iyi pas yapan bir takım olsa da mücadele gücü rakibe göre düşük kaldı ve rakibin de sürekli pres yapması kendilerinin rahat pas yapamamalarına ve çok top kaybı yapmalarına sebep oldu. Kalede Servet’in üst düzey performansla oynamasına rağmen ilk yarıyı 3 0 yenik durumda kapatan ekip son bölümlerde net pozisyonlar bulmalarına karşın dünyaları kaçırdı ve Murat’ı geçmekte zorlanınca farkı kapatma şansını da değerlendiremediler.
Maçın Adamı: Semih
Maçın Gümüş Adamı: Yavuz
Maçın Kalecisi: Murat
Maçın Defansı: Haberal
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Semih
Maçın Centilmeni: Cihat
Maçın Golü: Emrah