Goriyana Sıradaki Rakibini Bekliyor!

Günün ilk maçında ligin yenilgisiz takımı Goriyana ile Karadeniz Gücü takımları karşı karşıya geldi. Bu sezonun en çekişmeli geçen maçı olan maçta ilk yarı 3-2 önde tamamlayan Goriyana takımı olurken 2.yarı oyuna asılan Karadeniz takımı skoru eşitlese de son dakika golü ile maçı 8-7 kazanan ekip Goriyana takımı oldu.

Kazanma Faktörleri
Maça kalelerinde sürpriz bir gol yiyerek başlayan Goriyana hemen reaksiyon göstererek öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı önde tamamladı. 2.yarı da karşılıklı goller olurken son dakikalara geride giren ekip bireysel yetenekleri ile maçı son dakika da kaptan Samet’in attığı şık vole vuruşu ile kazandı. Kalede görev alan Bilalcan önce ki maçlarındaki performansını aratırken bazı pozisyonlar da güzel kurtarışlara imza attı. Savunması bir önce ki maçlara göre alarm veren Karadeniz Gücü zaman zaman savunma da kopukluklar yaşasa da Dede savunmasını çok iyi toparladı. İleri de rakibin sert oyunu karşısında biraz çaresiz kalan Goriyana takımı bireysel yetenekleri ile bu sorunun üstesinden gelirken Ramazan ile Samet’in üstün performansı ile sonuca gitmeyi başardı. Ramazan oyunu yönlendirirken attığı kritik paslar ile rakibi açtı. Samet ise bitiriciliği ile dikkat çekerken oyunu rahatlatan isimdi. Son dakika da attığı jeneriklik gol ile takımına galibiyeti hediye eden Samet şüphesiz maçın yıldızıydı. Galibiyet serisine devam eden Goriyana takımı maç yapmadığı diğer rakiplerine göz dağı verdi.
Kaybetme Faktörleri
Maça çok hızlı bir giriş yapan Karadeniz Gücü ilk dakikada öne geçmeyi başarsa da skoru koruyamayarak ilk yarıyı geride tamamladılar. 2.yarı baskısını arttıran Karadeniz Gücü 2.yarı öne geçmeyi başarsa da son dakikalarda kondisyonları tükenince oyundan düştüler, fakat yenilmelerinin sebebi rakip takımının bireysel yeteneklerine çözüm üretememeleriydi. Kalede görev alan Yakup iyi bir maç çıkarsa da çoğu pozisyon da takım arkadaşlarının kurbanı oldu. Savunma da çok sert bir oyun ortaya koyan ekip sert oynasalar da rakip takımı durdurmakta zorlandı. Savunma da görev alan Eşref bütün pozisyonlara korkusuzca girerken Zaza arkasına çok fazla top kaçırması takımını zora soktu. Orta sahası oldukça efektif olan takımda Emrullah hızı ile rakibi şaşırtırken çok rahat bir şekilde rakiplerini geçti. Attığı 2 gol ile takımını oyunda tutarken Rıdvan kaçırdığı gol pozisyonları ile takımını galibiyetten etti. Ligin en güçlü rakibine karşı oynamasına rağmen çok iyi bir performans ortaya koyan ekip ligin şampiyonluk adaylarından biri olduğunu bu maçta kanıtladı.
Maçın Adamı:Samet
Maçın Gümüş Adam:Ramazan
Maçın Kalecisi: Bilalcan
Maçın Defansı:Dede
Maçın Orta sahası: Samet
Maçın Forveti:Ramazan
Maçın Golü:Samet
Maçın Centilmeni:Eşref