Geri Döndüler…

Beijing guan takımı Maça çok istekli başlarken Özellikle İlk bölümlerde rakip sahada çok etkiliydi Ve çok baskılı bir oyun oynadılar. Rakip savunmaya ciddi anlamda baskı uygulayıp rakibin oyunu geriden kurmamasını sağladılar Ve rakip takımı uzun top oynamaya uzun paslarla ileriye Çıkmaya zorladılar. Duran toplarda gol yeseler de baskılı oyunun karşılığını buldukları gollerle aldılar ve ilk bölüme 2-2lik sokarla geçmeyi başardılar. Buna rağmen daha etkili olan tarafları ve daha çok pozisyon bulan ekip olduklarını söyleyebiliriz. Kaleci Ömer’in 21. dakikada yedi kırmızı kart sonucunda oyuna bir kişi eksik devam ettiren ekip maçın geri kalan kısmını 6 kişi oynamanın dezavantajını yaşadılar. Kalecinin yokluğunu ciddi anlamda hissettiklerini söyleyebiliriz. Devreyi 3-2 geride tamamlayan ekip buna rağmen ikinci yarıya istekli başladılar. Peşpeşe Mustafanın attığı 2 gol ile skoru eline almasını bildiler. Bu dakikalardan sonra tabii ki zaman zaman gol bulmak için kontrolsüzce rakip kaleye yüklenen ekip savunmalarında boşluk verdiler. Ve nitekim ilerleyen dakikalarda verdikleri boşlukların cezasını kalelerinde gördükleri gollerle ödediler. Ve oyunun son bölümlerine 5-4 geride girdiler. Kaleci Ömer kırmızı kart gördükten sonra kaleye geçen Serkanın 48. Dakikada orta sahadan attığı harika golle skora eşitliği getiren ekip Son bölümlere 5-5 skorla berabere girdi. Özellikle takım halinde savunma yaparak maçtan da bir puan alarak maçı noktaladılar.
Uzun bir aradan sonra lige dönen ekip Özellikle ileri uçta çok baskılıydı Muhammet ve Mustafa Çok baskılı bir oyun oynadılar. Rakibe sürekli baskı uygulayarak karşı takımın rahat top yapmasın engellediler. Lider ekibe karşı ciddi anlamda başarılı bir oyun sergilediler. Maçın neredeyse yarısından fazlasını Bir kişi eksik oynamalarına rağmen çok ciddi Bir performans sergilediler ve oldukça başarılı oynadılar. Bunun dışında Berkay savunmada çok iyi işler yaptı. Ahmet’in son bölümlerde hücuma destek vermesi Mustafa’ya yaptığı güzel bir asistle bu oyununu süsledi. Önder orta alanda sakatlığına rağmen çok istekliydi. Savunmaya ve hücum hattında ciddi anlamda destek oldu. Mustafa attığı 3 gol ile maçın yıldızı oldu. Muhammet attığı 1 gol ve yaptığı bir asistle alınan puanda büyük rol oynadı diyebilirz.
Compact Takımı lider olmasına rağmen belkide sezon boyunca ligdeki en zorlu maçına çıktı diyebiliriz. Rakibin baskı yapması kendi oyunlarını ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Rakibin baskılı Ve presli oyunu Özellikle savunmadan topla çıkmalarında engel oldu. Bunun dışında bu sezon ilk defa Bağlarbaşı Sahasında maç yaptıkları için sahaya da adapte olmakta zorlandılar. İlk bölümlerde pozisyon bulmakta zorlanan ekip Enesin mükemmel frikik golü ile ve Fatihin kafa golü ile ilk bölümde kalelerinde çok pozisyon vermelerine rağmen İki duran topla gol bularak skoru eşitlemesini bildiler. İlk yarıda rakibin baskılı ve presli oyununa rağmen skoru beraberlikle tutmayı başardılar. Rakip takımın bir kişi eksik kalması onları mantalite olarak rahatlatsa da skor olarak devreyi 3-2 önde tamamladılar. Fakat ikinci yarıda özellikle 3e 2 gittikleri pozisyonda sonuç alamamaları rakibin direncini arttırdı. 43. Dakikada buldukları golle skor avantajını eline alan ekip 5-4 öne geçti fakat çok net pozisyonları değerlendiremediler. Bu net pozisyonları değerlendire bilselerdi ve bir gol daha bulabilirselerdi rakibini iyice oyundan düşürüp rahat bir galibiyet alabilirlerdi. Fakat bu kaçırdıkları goller bazı anlaşamamazlıklar net pozisyonları kaçırmalarına neden oldu ve rakibinin direncini arttırdı. 48. Dakikada yedikleri şanssız golle skora denge geldi. Bugün Coşkunun oynaması onun adapte olması zaman alırken takımada uyum sağlaması zor oldu ve bu bir handikaptı. Bunun dışında bu uyum sorununa rağmen zaman zaman etkili pozisyonlar buldular. Fatih ilerde gezici bir forvet olduğu için orta sahaya çok yardım etti 2 gol attı 1 de asist yaptı buna rağmen rakip takımın katı savunmasına karşı zorlandığını söyleyebiliriz. Burak attığı 2 gol 1 asistle alınan galibiyette Büyük rol oynarken eneste jeneriklik bir gole imza attı. Genel olarak iyi savunma yaptılar diyebiliriz rakibin savunmasına baskılı oyununa rağmen iyi direndiler diyebiliriz. Büyük handikapları son 10-15 dakikada oldukları net pozisyonları kaçırmalar oldu. Net pozisyonları değerlendire bilselerdi belki de sahadan galip ayrılabilirlerdi. Bunun dışında melih kanatlardan etkili bindirmeler yaptı. Takımın başarılı ismiydi diyebiliriz

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.