Geçit United Zorlansa da Galibiyete Uzandı

Günün ilk maçında Özkürtün Gençlik takımı ile Geçit United takımları karşı karşıya geldi. Maça baskılı başlayan Özkürtün Gençlik takımı İbrahim ile ilk dakikalarda öne geçmeyi başarırken Özkürtün Gençlik takımı golden sonra baskı yapmaya çalışsa da Geçit United takımı bu baskıyı üzerinden çok iyi atarken ilk yarının son anlarında Celal ile bir gol daha bulan Geçit ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. 2.yarıya Özkürtün takımı çok baskılı başlarken Geçit United takımı skora yönelik bir oyun sahaya yansıtırken Özkürtün takımı Birol ile 40.dakikada farkı 1’e indirmeyi başarsa da bir türlü beraberlik golünü bulamayan Özkürtün takımı son dakikalarda iyice risk alınca savunmada çok fazla açıklar vermeye başladı. Geçit United takımı bu açıkları çok iyi değerlendirerek maçı 4-1 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça çok etkili başlayan Geçit takımı ilk dakikalarda skoru bulmayı başarırken ilk yarı ortada bir maç oynansa da Geçit takımı ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. 2.yarıya daha çok savunmasında oynayan Geçit takımı kalesinde 1 gol görse de skoru korudu ve son dakikalarda rakibin risk almasından yararlanarak 2 gol daha buldu ve maçı 4-1 kazanmayı başardı. Kalede görev alan Fırat sahanın en iyilerinden biriydi. Muazzam kurtarışlara imza atan Fırat refleksleri ile dikkat çekerken galibiyetin baş mimarlarındandı. Savunmada rakibe göz açtırmayan Geçit United’da Mesut savunmanın bel kemiğiydi. Rakibin neredeyse her şutuna ayağını uzatan Mesut yaptığı kritik müdahaleler ile rakibin bir çok atağını kesti. İleride zaman zaman bocalasalar da genel olarak iyi bir oyun sahaya yansıtan ekipte İbrahim açılışı yaparken maçın kilidini açan isimdi. Bitiriciliği ile dikkat çeken İbrahim maçın yıldızıydı. Takımın ataklarını şekillendiren Celal ise verdiği akıl dolu paslar ile rakip savunmayı açan isimlerdendi. Takım olarak çok uyumlu olan ekip ilk dakikadan son dakikaya kadar oyun disiplininden kopmadılar ve maçı 4-1 kazanmasını bildiler.

Kaybetme Faktörleri
Maça adeta 1-0 geride başlayan Özkürtün Gençlik takımı geriye düştükten sonra oyuna ağırlığını koysa da bir türlü golü bulamadı ve ilk yarının sonlarında kalesinde 1 gol daha görerek ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı. 2.yarı neredeyse tek kale bir maç çıkaran Özkürtün takımı 40.dakikada Birol ile farkı 1’e indirmeyi başarsa da bir türlü beraberlik golünü bulamayınca oyundan düştüler ve maçı 4-2 kaybettiler. Kalede görev alan Mutlu takımını çoğu pozisyonda ipten alsa da yediği goller de yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Dursun maç boyunca savunmasını terk etmezken çoğu pozisyonda yalnız kaldı. İleride bal yapmayan arı gibi olan ekip maç boyunca sayısız gol pozisyonu yakalasa da bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Kerim takımının en teknik oyuncusu olurken bugün performansı ile hayal kırıklığı yarattı. Takımın en efektif ismi olan Birol takımının tek golüne imza atarken takımının en çok efor sarf eden ismiydi. Takım olarak bir türlü oyuna ısınamayan Özkürtün Gençlik takımı kendi aralarında da ters düşünce yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:İbrahim
Maçın Gümüş Adamı:Celal
Maçın Golü:Birol
Maçın Kalecisi:Fırat
Maçın Savunması:Mesut
Maçın Orta sahası:Celal
Maçın Forveti:İbrahim
Maçın Centilmeni:Ertuğrul