Filistin Zorlansa da Kazandı!

Gecenin ikinci ve en çekişmeli maçında Filistin rakibi karşısında son bölümde üstünlük kurmayı başararak 9 – 6 kazanmayı başardı. Maç boyunca oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan iki ekip temponun bir an düşmesine müsaade etmedi. Tempo arttıkça hatalar ve yorgunluğunda artması maçın son dakikalarda şekillenmesine neden oldu.
Kazanma Faktörleri
Filistin kalede Arif ile başlarken doğru tercih yaptığını Arif çıkardığı toplarda tüm takıma kanıtladı. Maçın büyük bir bölümünde oyunu yerden ve basit oynayarak kurmaya çalışan ekip bunda başarılı olduğu her seferde rakip kalede tehlike oluşturmayı başardı. Buna rağmen maçı özellikle dışarıdan kaleyi yoklayarak buldukları goller ile kazanan ekip savunmada genel olarak hatasız bir görüntü çizdi. Alan olarak boşluk vermeyen savunma oyuncuları birebirde rakip hücumun etkili ayağı Ersel ‘i bir türlü durdurmayı başaramayınca rakibin oyundan bir türlü kopmasını sağlayamadılar. Hücumda ise Mustafa Çağatay ve Kadir ile başlayan ekip , ikinci yarı kadir’i geriye alıp Harunu ileri gönderdi. Taktiksel olarak çok doğru bir hamle yapmış olduklarını Harun’un attığı goller ve Çağatay’ın oyuna dönmesi kanıtladı. Harun üç gol ile galibiyette pay sahibi olurken Çağatay ise dört gol ile katkı sağladı. Görünmeyen Kahraman Mustafa takımın ilk golünü atsa da kalan dakikalarda beş asist yaparak maçı getiren isimlerden biri oldu.
Kaybetme Faktörleri
Ligde yeni takımlardan biri olan First Steph özellikle etkili hücumcuları ve uzun topları ile dikkat çekti. Buna rağmen dağınık bir oyun sergileyen ekip maçtan mağlup ayrıldı. Savunmada Yunus , Ahmet k. Ve Çağdaş ile başlayan ekip maçın başlarında başarılı olsa da özellikle ikinci yarı hem verdikleri boş alanlarla hemde rakip hücumculara şut atma fırsatı vererek mağlubiyette rol aldılar. Çağdaş uzun ve etkili pasları ile dikkat çeken isim olurken Yunus ve Ahmet genel olarak savunmayı düşünen taraf oldular. Hücumda ise Ersel üç gol ve iki asistle dikkat çeken isim olmayı başardı. Ersel i hücumda yalnız bırakmayan Ahmet A. İki gollük katkı ile etkili olmayı başardı. Hücumda etkili silahlara sahip olsalar da takım oyunu oynamayı başaramayan ekip sahadan mağlubiyet ile ayrıldı.
Maçın Adamı : Çağatay
Maçın Gümüş Adamı: Mustafa
Maçın Golü : Harun
Maçın Kalecisi : Arif
Maçın Savunması : Ömer
Maçın Orta Sahası : Mustafa
Maçın Forveti : Çağatay
Maçın Centilmeni : Kadir