Filistin Geri Dönüşleri Sever!

Gecenin son maçında Cska Filistin ile Liverpool Fk takımları karşı karşıya gelirken baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçta ilk yarısı Liverpool Fk takımının 2 1 lik üstünlüğü ile sona ererken maçı Cska Filistin 2. yarının hemen başlarında attığı gollerle 3 2 lik skorla kazandı ve 5. sıraya yükseldi.
Kazanma Faktörleri:
2 gün önce Master Cup finali oynayan Cska Filistin takımda final kadrosundan 5 oyuncu olunca ister istemez maça yorgun ve durgun başladılar ki üstüne Engin’in maç başındaki sakatlığı eklenince savunmada yine düşük bir performansla maça başladılar. Maçın başlarında yedikleri gole çabuk cevap verseler de devreye 2 1 geride girdiler. Oynadıkları son 3 maçı da geriden gelip kazanmasını bilen tecrübeli ekip bu akşam da 2. yarının başında peş peşe 2 gol bularak öne geçti ve maç boyunca bu skoru koruyup sahadan galibiyetle ayrıldı. Genel anlamda iyi futbol oynamasalar da iyi mücadele eden ekip orta alanda oyunu iyi kuramazken zaman zaman bireysel yetenekleri olan oyuncularıyla topu 3. bölgeye taşımaya çalıştılar. Uzaktan yeteri kadar şut denemeyen ekip daha çok paslarla ceza alanına girmeye çalışırken zaman zaman bunlarda başarılı oldu. Mustafa ve Okan yorgun olmalarına rağmen topu 3. bölgeye iyi taşırken misafir golcü Gökhan 2. yarının başında attığı 1 gol 1 asistle galibiyette büyük rol oynadı, sürekli orta alana kadar gelip top aldı. Savunma üçlüsü de yorgun bir görüntü sergilemesine rağmen iyi mücadele ederken kaleci Barkın etkili kurtarışlarıyla takımını ayakta tuttu.
Kaybetme Faktörleri:
Uzak ara liderliğini sürdüren Liverpool Fk takımı maça çok iyi başlarken henüz başlarda uzaktan etkili şutlarla gol aradılar, çerçeveyi bulmakta zorlanan ekip ilk yarıda 2 kere öne geçmeyi de başardı ve devreye 2 1 önde girdi. 2. yarıya ne olduğunu anlayamadan yedikleri gollerle başlayan ekip bir anda yenik duruma düşse de genel olarak topla oynayan taraftı, rakip kaleye etkili ataklarla gittiler, rakibin zaafını yani yorgunluklarını iyi kullanıp önemli pozisyonlar bulsalar da skor üretmekte şansız bir maç geçiren ekip sahadan 3 2 lik skorla mağlup ayrıldılar. Rakibe göre daha diri bir görüntü sergileyen ekip eksiklerinden dolayı as oyuncularından yoksun şekilde sahaya çıkarken bu handikapa rağmen iyi mücadele edip rakip kalede galibiyet için yeteri kadar sayıda pozisyon da buldular aslında fakat 2. yarıda gol şansları yanlarında değildi. 2. yarıda rakip savunmanın dirençli görüntüsüne uzaktan şutlarla karşılık veren ekip rakip kaleciyi geçemezken son dakikalarda Emrecan’ın 1 topunun da direkte patlamasıyla beraberlikten oldu diyebiliriz. Yunus Emre genel anlamda kalesinde çok iyi bir maç çıkarırken çok net pozisyonlardan kalesinde devleşti, Nezir savunmanın ortasında yine yerinde hamlelerde bulunurken uzaktan etkili şutlarla sürekli gol aradı, Ozan 2 golle takımın en skorer oyuncusu olurken Emrecan geceyi golsüz geçirse de takımın orta alandaki yine en etkili silahıydı.
Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: Mustafa
Maçın Kalecisi: Barkın
Maçın Defansı: Hakan
Maçın Ortasahası: Mustafa
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Ozan
Maçın Centilmeni: Nezir