Chelsea Kaldığı Yerden!

Maçın Adamı: Ferhan
Maçın Gümüş Adamı: Berkay
Maçın Kalecisi: Murat
Maçın Defansı: Gökhan
Maçın Ortasahası: Berkay
Maçın Forveti: Ferhan
Maçın Golü: Tarık
Maçın Centilmeni: Sadi
Gecenin ilk maçında sezonun flash ekibi Haddini Bilbao ile önceki sezon 7de 7 yapan fakat play off lara yetişemeyen Chelsea takımları karşı karşıya geldi. Chelsea takımı ideal kadrosuna yakın bir kadro ile sahaya çıkmasına karşın kalecisiz maça çıkma handikabını ciddi anlamda hissederken uzun süre yenik götürdüğü maçı son bölümlerde buldukları gollerle 7 5 lik skorla kazandılar ve rakiplerine ligdeki ilk mağlubiyetlerini tattırdılar.
Chelsea takımı önceki sezonlardaki gibi müthiş pas oyunlarını bu akşam da sahaya yansıtırken genel anlamda oyun kontrolü kendilerindeydi ve çok etkili ataklar yaptılar. Birbirlerini çok iyi tamamlayan oyuncu kadrosu ile her iki kanadı ve orta alanı çok iyi kullanan ekip takım halinde hücum yapıp takım halinde savunma yaptılar ve rakibe çok da pozisyon vermediler. Maça kalecisiz çıkmaları sebebiyle özellikle ilk yarıda basit goller yiyen ekip devreyi 3 2 geride tamamladılar.Son 10 dakikaya 5 3 yenik durumda giren ekip Baskılı oyunlarının karşılığını bitime 8 dakika kala aldılar ve 3 dakikaya sığdırdıkları 4 golle sahadan 7 5 lik skorla galip ayrıldılar. Ferhan attığı 4 golle geceye damgasını vuran isim olurken Sadi ve Gökhan savunmanın beklerinden maç boyunca etkili bindirmeler yaptılar, oldukça başarılı bir maç çıkardılar, Berkay orta alanda topla yine iyi işler yaparken 2 de gole imza attı.
Haddini Bilbao takımı belki de oynayabilecekleri en iyi rakibe karşı Semih ve Yavuz eksiğiyle sahaya çıkması aslında en büyük handikaplarıydı. Gerçi orta alanda Tarık Furkan Ünal üçlüsü görev yapsa da rakibin etkili pas oyununa karşı istediklerini sahaya yansıtamadılar. Rakibin kaleci zaafını ilk yarıda iyi değerlendiren ekip aslında son 8 dakikaya kadar skor avantajını elinde tutuyordu fakat rakibin baskılı ve bunaltıcı atakları özellikle savunmalarını oldukça zorladı. Son bölümde gelen peş peşe goller gardlarını düşürürken hiç de hesapta olmayan bir mağlubiyet aldılar ve namağlupluk serileri sona erdi. Aslında şunu söyleyebiliriz ki maçı son bölüme kadar bu skorla getirmeleri eksiklerine baktığımızda bile önemli bir başarıydı. Tam kadro çıkmaları halinde bile yenilme olasılıkları olan bir rakibe karşı son dakikalara kadar maçı önde götürmeleri yine de takım kalitelerini gösteriyor diyebiliriz. Rakibin etkili atakları bir ara 4 lü savunma yapmalarına sebebiyet verirken bu da hücumdaki etkinliklerini kaybetmelerine sebep oldu. Tarık yine takımın orta alanda en etkili ismi olurken maçı güzel bir golle tamamladı fakat ileride çok yanlız kaldı, Ünal maçı 2 golle tamamlarken Furkan istediği topları alamadı. Seçkin maç boyunca diri bir görüntü verse de rakibin sağlı sollu ataklarına karşı o da dur diyemedi, Murat etkili kurtarışlarıyla takımını maç boyunca ayakta tutsa da son bölüm de o da oyundan düştü.