Parma Ezeli Derbide Yine Galip!

Gecenin sonucu merakla beklenen maçı Cska Filistin Parma maçına hızlı başlayan taraf Cska Filistin takımı oldu ve ilk 5 dakikada skoru 2-0 a getirdiler. Bu skor Cska Filistin’e rehavet verirken bunun bedelini ağır ödediler ve peş peşe yedikleri gollerle 4 2 yenik duruma düştüler. İlk yarıyı 4 3 geride tamamlayan ekip 2. yarıya golle başlayıp skora denge getirse de hemen ardından yedikleri gollerle yeniden yenik duruma düştüler ve son 10 dakikasının Parma’nın 6 5 üstünlüğü ile geçtiği maçta başka gol sesi çıkmayınca bu zorlu derbide kazanan Parma oldu ve ezeli rakibini premier lig maçlarıyla birlikte 3. kez üst üste mağlup etmiş oldular.
Cska Filistin takımı maç boyunca rakibine göre daha etkili bir futbol oynasa da top bu akşam onları istemedi ve skor üretmekte zorlandılar. Maçın başına dönecek olurken peş peşe gelen 2 gol onları rehavete sokup rahatlatınca bedelini peş peşe 4 gol yiyerek ödediler ve büyük avantaj teptiler. 2. yarıda skora 2 kez denge getirseler de beraberliği koruyamayan ekip son 10 dakikasını tek kale oynadığı maçta mağlubiyetten kurtulamadı. Bu akşam bireysel olarak sahada iyi bir kadroları olsa da takım olamadılar ve genel anlamda top kontrolü kendilerinde olsa da birçok bölgede aksadılar. Okan attığı 2 gole rağmen savunmadaki başarılı performansını orta alanda sergileyemezken istekli oyununa rağmen rakibin katı savunması karşısında zorlandı. Son dönemde oynadığı performansla eleştiri oklarını üzerine çeviren Mustafa Elmacı çok başarılı bir maç çıkarırken orta alanda çok iyi işler yaptı, takımın misafir oyuncusu Gökhan ise kalitesini yine gösterdi ve 3 golle takımın en skorer oyuncusu oldu. Savunmada Hüseyin aksarken vasat bir performans sergiledi, Hakan da yorgun görüntüsüyle önceki maçlara bakışla hayal kırılığına sebep oldu, Sami ise savunmanın ortasına geçtiğinde yerinde müdahaleleriyle birçok atağı kesti.
Parma takımı ise yine iyi savunma yaparak maça ortak olmaya çalıştı ve beklediğinden fazla gol bularak bu zorlu maçtan galibiyetle ayrıldı. Sahanın her bölgesinde çok koşup disiplinden ayrılmamaları galibiyette en büyük etken olurken bunun yanısıra şans da yanlarındaydı ve birçok pozisyonda ya Erkan kalesinde devleşti yada savunma topu çizgiden çıkardı, özellikle son bölümlerde top adeta kalelerine girmemek için herşeyi yaptı ve o beraberlik golünü yemeden maçtan galibiyetle ayrılmayı başardılar. Erkan kalesinde çok iyi bir maç çıkarırken galibiyette büyük rol oynadı, Osman Ahmet Fatih üçlüsü büyük özveriyle oynadılar adeta savaştılar ve rakibi oldukça zorladılar. Davut orta alanda oyunu iyi kurarken Cihat da çok iyi mücadele etti, Davut 2 gol Cihat ise klas bir golle maçı tamamladı. Yusuf rakip savunmanın ağır kalmasını iyi değerlendirirken attığı 3 golle galibiyette büyük rol oynadı.
Maçın Adamı: Yusuf
Maçın Gümüş Adamı: Gökhan
Maçın Kalecisi: Erkan
Maçın Defansı: Osman
Maçın Ortasahası: Yusuf
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Cihat
Maçın Centilmeni: Davut