Liverpool’a Bir Darbede Dirilişten

Günün ilk maçında Liverpool Fc ile Diriliş takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı kıran kırana geçen maçta Emre Can ile öne geçmeyi başaran Liverpool takımı skoru koruyamayınca ilk yarı karşılıklı goller ile geçildi ve ilk yarı 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. 2.yarı daha baskılı bir oyun ortaya koyan Diriliş takımı rakip Liverpool’un oyundan düşmesi ile Sedat takımını öne geçirir iken art arda goller bulmaya devam eden Diriliş takımı bir ara 6-2 öne geçse de sonrasında oyundan düştü ve kalesinde 2 gol gördü fakat maçı 6-4 kazanmasını bildi.

Kazanma Faktörleri
Maça istedikleri gibi başlayamayan ekip geriye düşse de çok iyi bir reaksiyon göstererek hemen skoru eşitledi. İlk yarıda bulunan karşılıklı goller ile 2-2 eşitlik ile geçilirken 2.yarı rakibin oyundan düşmesi ile rahat bir oyun ortaya koyan Diriliş takımı art arda goller bularak maçı 6-4 kazandı. Kalede görev alan Mücahit kurtarışları ile ilk yarıda takımını ayakta tutarken 2.yarı kusursuz bir oyun ortaya koydu. Savunmada zaman zaman kopukluklar yaşayan Diriliş takımında Mesut maç boyunca savunmasını terk etmedi. Maçın en fazla top kesen ismi olan Mesut savunmanın vazgeçilmeziydi. İleride ilk yarı biraz zorlanan ekip 2.yarı rakibin oyundan düşmesi ile çok üstün bir oyun sahaya yansıttı. İleride görev alan Çağatay takımının ataklarını şekillendirir iken verdiği klas paslar ile maçı kopardı. Skora da katkı yapan Çağatay iyi bir oyun ortaya koydu. İleri uçta görev alan Sedat ise bitiriciliği ile göz doldurur iken takımının skor yükünü çeken Sedat maçın yıldızıydı. Takım olarak iyi bir oyun sahaya yansıtan Diriliş takımı ilk yarı zorlansa da 2.yarı güzel oyunu ile maçı net bir skor ile kazanmasını bildi.

Kaybetme Faktörleri
Maça iyi başlayan Liverpool takımı Emre can ile öne geçmesini başarsa da skoru koruyamadı. İlk yarı karşılıklı goller ile geçilirken 2-2 skor ile bitti. 2.yarı beklenmedik bir şekilde oyundan düşen ekip 6-2 geriye düştü. Rakibin oyunu biraz salması ile 2 gol bulan Liverpool takımı maçı 6-4 kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Yunus ilk yarı mükemmel kurtarışlara imza atarken 2.yarı takım arkadaşlarının agresif tavırları nedeniyle oyundan düştü ve kalesinde 4 gol gördü. Savunma hattı çok çabuk dağılan ekipte Emre Ç. maç boyunca savunmasını terk etmedi. Takımını yönlendirmeye çalışan Emre elinden geleni yapsa da takım arkadaşlarından beklenen reaksiyonu alamadı. İleride bir türlü dikiş tutturamayan ekipte Mustafa çok fevri hareketlerde bulunan Mustafa fazla hırs yapınca takımını olumsuz etkiledi. Takımın yıldızı olan Emre Can ise maça savunmada başlaması ile herkesi şaşırtır iken ileriye çıktığında takımını golleri ile destekledi. Takım olarak skoru korumakta sıkıntı yaşayan Liverpool takımı taktik hatalar nedeniyle kazanabilecekleri maçı kaybettiler.

Maçın Adamı:Sedat
Maçın Gümüş Adamı:Mesut
Maçın Golü:Ferdi
Maçın Kalecisi:Mücahit
Maçın Defansı:Mesut
Maçın Orta sahası:Çağatay
Maçın Forveti:Sedat
Maçın Centilmen:Emre can