Zirvedeki Kapışmada Kazanan Yok!

Gecenin ilk maçında ligin zirvesinde ki iki ekip karşı karşıya geldi. İki takımında bolca pozisyona girdiği maçtan beraberlik çıktı. Greenboys daha genç olmasına rağmen tecrübesi ile Lens bu açığı kapatmayı başardı.
Kazanma Faktörleri
Greenboys takımı kalede Çağdaş ile maça başladı. Çağdaş iyi oyunu ve kritik kurtarışları ile önemli rol oynadı. Defansta ise Oktay , Mustafa ve Enes yer alırken bu üçlüden Enes ilk topları karşılarken Oktay hızı ile rakibi kovalayan taraf oldu. Defans olarak rakibe çok alan bırakmasalar da basit hatalardan ve penaltıdan gelen gol takımı moral olarak düşürdü. Orta saha da ise Burak ve Ege yer aldı. Ege genel olarak oyunu iki yönlü oynarken Burak daha çok hücum tarafına yöneldi. Ege attığı bir gol ile takıma katkı sunmayı başardı. En ileri de oynayan Yunus ise fiziği ve topu aldığında ileride saklaması ile hem defansını dinlendirdi hemde rakip üzerinde baskı kurulmasın da takıma fayda sağladı. Yunus attığı bir gol ile geceyi tamamlamayı başardı. Greenboys tecrübeli rakibi karşısında tempoyu yüksek tutsa da kaçırdıkları ile beraberlik alarak kendi cezasını kendisi kesmiş oldu.
Kazanma Faktörleri
Lens zorlu rakibi karşısında iyi bir maç çıkarmayı başardı. Kaleyi önceki dönem lig şampiyonu atmosfer medyanın kalecisi Erkan’a teslim eden Lens takımı Erkanın kritik kurtarışları ve yönlendirmeler ile doğru karar verdiğini kanıtlamış oldu. Lens savunmasında ise Osman , Fatih VE Apo yer aldı. Osman çakılı savunma olarak oynarken kesici ve nokta müdahaleleri ile dikkat çekti. Apo Osmanın yanında biraz daha mücadeleci ve ikili mücadelelere giren taraf oldu. Fatih ise oyunu geriden kuran neredeyse tüm takımı yönlendiren isim olarak ön plana çıktı. Hırsı ve isteği ile takımı ateşleyen fatih beraberlikte çok büyük pay sahibi oldu. Takımın orta alanında Mehmet can ve emir yer aldı. Mehmet can fiziği ile aldığı topları bırakmadı ve rakibin üzerinde etkili presi ile bir çok topu çalmayı başardı. Emir ise ileride ve geride topu yönlendiren rakibi kovalayan bir oyun anlayışı ile oynadı. En ileri de ise Aliş takımın gol yükünü çekerek beraberliği takımına kazandırdı. Aliş hızı ve atletik yapısı ile Greenboys defansını iki adam çakılı oynatmayı başardı. Aldığı topları saklayan ve olumlu kullanan Aliş biri penaltıdan attığı iki gol ile gecenin en iyilerinden olmayı başardı. Lens istekli ve azimli oyununun karşılığını genç rakibi karşısında beraberlik alarak taçlandırmış oldu.
Maçın Kalecisi : Erkan
Maçın Adamı : Fatih
Maçın Defansı : Enes
Maçın Orta Sahası : Ege
Maçın Forveti : Aliş
Maçın Centilmeni : Çağdaş
Maçın Golü : Aliş