Young Boys Sakatlığın Gölgesinde Galip!

Günün 2.ve son maçında Börü ile Young Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 ekipte oldukça atak başlarken golü bulan taraf Young Boys oldu. İlerleyen dakikalarda Young Boys takımı farkı 2’ye çıkarsa da Börü takımı ilk yarının sonlarına doğru farkı 1’e indirmeyi başardı ve ilk yarı 2-1 Young Boys takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarı Börü takımı farkı azaltmak için baskılı başlayınca savunmada açıklar vermeye başladı. Bunu çok iyi değerlendiren Young Boys takımı farkı tekrar 1’e çıkardı. Maçın 33.dakikasında Börü takımından Berkan sol bileğini ters basması neticesinde sahayı terk etmek zorunda kaldı, takım arkadaşları da Berkan’ı hastaneye götürmek için sahadan çıkınca maçı 3-1 Young Boys takımı kazanmış oldu. Berkan’a yapılan tetkikler sonucunda önemli bir şey olmadığı ve buz tedavisi ile geçeceği belirtilmiştir, Berkan’a ve Börü takımına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kazanma Faktörleri
Maça oldukça istekli başlayan Young Boys takımı 10.dakikada 2-0 öne geçmeyi başarsa da ilk yarıyı 1 fark ile önde kapatmayı başarabildi. 2.yarı farkı 3’e çıkarmayı başaran ekip rakibin sahadan çekilmesi ile galibiyete ulaşırken kalede görev alan Talha kurtarışları ve refleksleri ile kalesinde adeta devleşti. Savunmada rakibe kolay top şansı vermeyen ekipte Hamza yaptığı kritik müdahaleler ile rakibe göz açtırmazken maçın en çok top kesen ismiydi. İleride ise top alışverişini çok iyi yapan Young Boys takımında Enes tekniği ve oyun görüşü ile fark yaratırken ince bilekleriyle rakiplerini çok kolay egale etti. Forvette görev alan İsmail ise bitiriciliği ile farkı açan isimdi. Uzaktan attığı şutlar ile rakip kaleciyi oldukça zorlayan İsmail pozisyon bilgisi ile golü adeta kokladı. Rakibi karşısında oyunu tutmasını bilen Young Boys takımı zaman zaman zorlansa da galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibi gibi atak başlayan Börü takımı atak bir oyun sergilese de gol bulamadı ve geriye düştü, ilk yarı 2 fark ile geriye düşse de ilk yarının sonlarında farkı 1’e indirmeyi başaran ekip 2.yarı beraberlik için risk alınca savunmada açıklar verdi ve fark tekrar 2’ye çıktı. 33.dakikada Berkan’ın sakatlanması ile sahadan ayrılmak zorunda kalan ekip maçı kaybederken kalede görev alan Emre kalesinde iyi bir performans sergilerken yan toplardaki hakimiyeti ile dikkat çekti. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Berkan savunmanın bel kemiğiydi. Sakatlanana kadar bir çok kritik müdahelede bulunan Berkan rakibin sağ kanattan yaptığı atakta topun diğer kanata dönmesi ile o tarafa yönelmeye çalışırken talihsiz bir şekilde bileğini iç kısma doğru bükünce hastaneye gitmek zorunda kaldı, kendisini en kısa zamanda tekrar sahalarda görmek istediğimizi belirterek geçmiş olsun diyoruz. İleride bugün beklenen oyununu sahaya yansıtamayan ekipte Muhammet takımının tek golüne imza atarken sahada maçı en çok isteyen isimlerden biriydi. Hasan ise hem savunmada hemde hücumda sahada basmadık yer bırakmazken hırslı oyununun kurbanı oldu. Takımın Kaptanı olan Doğan top alışverişini güzel bir şekilde gerçekleştirse de performansı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Maçın Adamı:İsmail
Maçın Gümüş Adamı:Enes
Maçın Golü:İsmail
Maçın Kalecisi:Talha
Maçın Savunması:Hamza
Maçın Orta sahası:Enes
Maçın Forveti:İsmail
Maçın Centilmeni:Doğan