Young Boys Enes İle Güldü!

Günün ilk maçında Iron Men Deaths takımı ile Young Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 takımda temkinli bir başlangıç yaparken defansı sağlama alarak gol aradı. İlk yarının ortalarında Young Boys takımı öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı Young Boys takımı bu gol ile 1-0 önde tamamladı. 2.yarı Iron Men takımı beraberlik için baskısını arttırırken dakikalar ilerledikçe risk aldı. Young Boys takımı ise rakibin risk alması ile çok fazla boş alan buldu ve bu pozisyonları çok iyi değerlendirerek farkı açtı ve maçı Young Boys takımı 4-1 skor ile önde tamamladı. 

Kazanma Faktörleri

Maça rakibini tartarak başlayan Young Boys takımı ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlamayı başardı ve 2.yarı skoru çok iyi koruyan ekip maçı net bir skor ile kazanmayı başarırken kalede görev alan Talha kalesinde adeta devleşti. Mükemmel bir maç çıkaran Talha kurtarışları ile skoru korumayı başardı ve takımının rahat bir oyun sergilemesini sağladı. Savunmada rakibe nefes aldırmayan ekipte Hamza savunmanın bel kemiğiydi. Rakibin çoğu atağını kesen Hamza müdahaleleri ile rakibe kolay pozisyon şansı tanımadı. İleride topu çok iyi çeviren Young Boys takımında Selim tekniği ile rakiplerini çok kolay geçmeyi başarırken top alışverişini çok iyi sağladı. Maçın yıldızı ise Enesti. Maçın kaderini belirleyen Enes oyun görüşü ile fark yaratırken hem savunmada hemde hücumda sahada adeta basmadık yer bırakmadı, bitiriciliği ile maçı koparan Enes attığı 4 gol ile maçı neredeyse tek başına kazandı. Takım olarak çok uyumlu olan ekip zaman zaman zorlansa da maçı kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibine oranla daha defansif başlayan Iron Men Deaths takımı dakikalar ilerledikçe gol pozisyonlarına girseler de bir türlü sonuca gidemeyince ilk yarıyı geride tamamladılar 2.yarı farkı azaltmaya çalışan ekip bir türlü beraberlik golünü bulamayınca risk aldılar ve maçı kaybettiler. Kalede görev alan Mehmet kalesinde bir çok gol pozisyonu görürken güzel kurtarışlara imza atsa da yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Ahmet savunmada çakılı kalan isimdi elinden geleni yapan Ahmet bazı pozisyonlarda çok yalnız kaldı. Yavuz ise savunmada görev alsa da zaman zaman ileriye çıkarak ataklara destek oldu fakat geriye dönmede sıkıntı yaşadı. İleride bal yapmayan arı gibi olan ekipte Abdurrahman takımının tek golüne imza atsa da maçın genelinde pasif bir görüntü sergiledi. Cengizhan takımının ataklarını şekillendirirken zaman zaman takım arkadaşları ile anlaşamadı. Quaresma’ya benzerliği ile dikkat çeken Haktan ise takımının dikkat çeken isimlerinden biriydi, fakat 2.yarıda sakatlık yaşadıktan sonra oyundan düştü. Maça temkinli başlayan ekip girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Enes
Maçın Gümüş Adamı:Talha
Maçın Golü:Enes
Maçın Kalecisi:Talha
Maçın Savunması:Hamza
Maçın Orta sahası:Selim
Maçın Forveti:Enes
Maçın Centilmeni:Haktan