Yok Böyle Bir Maç!

Haftanın en çekişmeli maçında izleyenlerin büyük keyif aldığı maçta Haddini Bilbao ile Gümüş Gençlik takımları karşılaşırken genel anlamda oyunun hakimi olan Haddini Bilbao son 5 dakikada yediği 3 golle yenik duruma düşse de uzatmalarda bulduğu penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.
Haddini Bilbao takımı maça atak bir oyunla başlarken ilk bölümlerden itibaren rakip kalede etkili olup oyunun hakimi oldular ve rakibe göre daha rahat pozisyon bulan ve topla oynayan taraftılar diyebiliriz. Orta alanda önceki maçlara nazaran daha az top yapan ekip buna rağmen bireysel yetenekli oyuncularının ön plana çıkmasıyla rakip kalede etkili oldular ve devreyi 3 2 önde tamamladılar.
2. yarıya da iyi başlayan ekip öyle net pozisyonlardan sonuç alamadı ki buldukları pozisyonları değerlendirebilselerdi fark 4 5 e kadar bile çıkabilirdi fakat önde olmaları onları rehavete itti. Son 10 dakikaya 2 farklı üstünlükle giren ekip bitime 4 dakika kala yedikleri 3 golle şok oldular ve bir anda 5 4 geriye düştüler. Uzatma dakikalarında kazandıkları penaltı golüyle beraberliği kurtardılar fakat galibiyet serileri sona erdi.
Genel anlamda oyunun hakimi olan ekip şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olduğunu bir kez daha gösterirken ligde 6 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Gümüş Gençlik takımına karşı üstünlüğünü kabul ettirdi, aslında bu kendilerine güven galibiyeti ellerinden kaçırmalarına sebep oldu. Çok net pozisyonlar bulan ekip bireysel anlamda çok etkili silahları olmasına karşın skor üretme konusunda çok şanssız bir maç geçirdiler.
Tarık sadece takımının değil sahanın en etkili isimlerinden biri olurken attığı 3 güzel gol dışında rakipleri defalarca eksiltip arkadaşlarına pozisyon da hazırlamasıyla takımına ciddi katkı sağladı, rakip savunma onu durdurmakta oldukça zorlandı. Furkan Ateş ise hem orta alanda hem de hücum hattında çok başarılı bir görüntü sergilerken zaman zaman savunmasına gelip buraya da yardım etti. Semih orta alanda istediği topları yeteri kadar alamazken maçı 1 golle tamamladı, savunmanın ortasında oynayan Seçkin yine yerinde hamleleriyle rakibe göz açtırmazken Tunahan ve Halim savunmadaki yerlerini çok da kaybetmediler, iyi mücadele ettiler. Murat genel olarak iyi bir maç çıkarırken hatalı gol yemedi, yediği gollerde pek de yapabileceği bir şey yoktu.
Gümüş gençlik takımı ise rakip takımın özellikle hücum hattının çok zengin olması sebebiyle savunmada oldukça zorlandılar, ilk bölümlerde topu geriden çıkarmakta oldukça güçlük çektiler ve aradıkları pozisyonları bulamadılar. Daha çok savunma ağırlıklı oynayan ekip ileride çoğalamazken rakibin baskılı oyununa karşı oldukça dirençli bir görüntü sergilemesine karşı rakibin etkili silahlarını durdurmakta zorlandılar diyebiliriz. ilk yarının son bölümlerinde 3 1 geride olan ekip ismetin nefis golü ile farkı 1’e indirirken devreye de 3 2 lik skorla girdiler. İkinci yarıda gol için yüklenen ekip savunmalarında ciddi boşluklar verirken bu boşluklar kalelerinde tehlikeler yaşamalarına sebep oldu, bu pozisyonlarda kaleci Muhammed’in başarılı performansı takımını ayakta tuttu diyebiliriz. Son 5 dakikaya 4 2 geride giren ekip müthiş bir geri dönüş yaşaladı ve Sedat’ın nefis iki golüyle önce Skor’a denge getirdi sonra Ertuğrul’un kornerden attığı golle öne geçmeyi başardı, uzatma dakikalarında yedikleri goller ile Sahadan 1 puanla ayrılan ekip son dakikada galibiyeti kaçırdığını üzülse de bu zorlu maçtan alınan bir puan kendileri adına büyük bir başarıydı diye düşünüyorum.
Önceki maçlara nazaran oldukça zorlanan ekip Aslında Playoff tadında bir maç yaşadı ve oyun anlamında Geçer not almasa da mücadele anlamında oldukça iyilerde ve bu maçta Sedat’ın bir takımı alıp şampiyon yapabileceğini de görmüş oldular. Muhammed kurtarışlarıyla yine ön plana çıkarken takımını ayakta tutan isimdi, Maç boyunca etkili kurtarışlar yapan genç eldiven takımının en büyük silahlarından birisi oldu, savunma bloğu rakibi durdurmakta zorlanırken ileride yeteri kadar da Çoğalamamaları istedikleri pozisyonları bulamamalarına sebebiyet verdi Sedat attığı 3 golle takımını sırtlarken harika bir performans sergiledi birbirinden güzel 3 gole imza attı, İsmet de savunmadan yaptığı bindirmeler de nefis bir gol atarak farkı İlk yarıda bire indiren isim oldu ve kırılma anlarından birisiydi diyebiliriz.
Maçın Adamı: Tarık
Maçın Gümüş Adamı: Sedat
Maçın Kalecisi: Muhammed
Maçın Defansı: Seçkin
Maçın Ortasahası: Tarık
Maçın Forveti: Sedat
Maçın Golü: Sedat
Maçın Centilmeni: Yasin