Yeşil Bursa Son Dakikada Güldü!

Gecenin ilk maçında Yeşil Bursa ile Özkürtün takımı kozlarını paylaştı. Deyim yerindeyse kıran kırana geçen maçta galibiyeti iki fark ile Yeşil Bursa almayı başardı. İki ekibinde zaman zaman birbirleri üzerinde hakimiyet kurduğu maçta iki ekibinde hızlı atakları dikkati çekerken , bu hızlı atakları gole dönüştüren taraf kazanmayı başardı.
Kazanma Faktörleri
Rakibine göre daha iyi fiziksel özelliklere sahip olan Yeşil Bursa takımı bunu hem ileride hemde geride rakip üzerinde etkili bir şekilde avantaja dönüştürmeyi başardı. Bu farkın yanına birde etkili paslaşmalarını ekleyen ekip çok koşan rakiplerine karşı galibiyeti son dakikalarda buldukları goller ile almayı bildi. Kaleye ligde göstermiş olduğu etkili performanslarla bildiğimiz Orhan’ı koyan ekip savunmada ise Ali, İlkay ve Mesut üçlüsüyle çıktı. Ali’nin sabit olarak oynadığı defans kurgusunda zaman zaman rakibe alan bırakılsa da Ali ve İlkay etkili savunmaları ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Mesut ise savunmada başladığı maçta zaman zaman ileri çıkışları ve maçın bir bölümünde ise hücuma geçmesi ile skora iki gollük katkıda bulundu. Hücumda Serkan hızı ile dikkat çekerken Burak ise yaptığı asistler ve attığı golle takıma galibiyeti getiren isimlerden biri oldu.
Kaybetme Faktörleri
Özkürtün takımı genel olarak çok koşan ve istekli bir takım olsada bu maç hücum oyuncuları ileride bir çok kes yalnız kaldı. Rakibin etkili fiziğinin de buna eklenmesine rağmen maçtan skor ve oyun olarak kopmayan ekip son dakikalarda Dursun’un ikinci sarıdan kart görüp atılmasıyla kalesinde iki gol gördü. Savunmada Recep skora bir gol ile katkıda bulunan tek isim oldu. Hücumda ise Numan Birol Ve Serdar çok istekli oynasalar da rakip savunmanın iyi kapanması ve açamamaları sonucu gol yollarında problem yaşadılar. Birol hücumda iki gol ile en çok skor üreten isim olurken serdar ise yaptığı iki asistle görünmeyen kahramanlardan biri oldu. Özkürtün istekli oyunlarını skora yansıtamamanın cezasını mağlubiyet olarak almış oldu. Son bölümde savunmanın bel kemiği Dursun’un kırmızı kart görmesiyle bu bölgede eksik kalan ekip buna rağmen son dakikalarda rakip kaleye gol aramak için kalabalık gitmesi maçı kaybetmelerinde en büyük etken oldu ki 2 3 dakika savunmayı boş bırakmasalardı sahadan en az 1 puanla ayrılabilirlerdi. 
Maçın Adamı : Serkan
Maçın Gümüş Adamı : Mesut
Maçın golü : Serkan
Maçın Savunması : Ali
Maçın Orta Sahası : Serkan
Maçın Forveti : Burak
Maçın Kalecisi : Orhan
Maçın Centilmeni : Tolga