Yeşil Bursa Kızarsa da Galip!

Günün ilk maçında Hakimiyetspor ile Yeşil Bursa takımları karşı karşıya geldi. Maça Yeşil Bursa takımı hızlı başlarken 2-0 öne geçmeyi başarsa da ilk yarının son anlarında Hakimiyetspor çok iyi bir reaksiyon gösterdi ve ilk yarı 3-3 eşitlik ile sonuçlandı. 2.yarı Hakimiyetspor öne geçmek için bastırırken Yeşil Bursa takımı art arda goller ile öne geçti. Maçın son anlarında 2 tarafta sertlik dozajını arttırırken kartlar havada uçuştu ve maçı Yeşil Bursa takımı 9-4 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça hızlı bir başlangıç yapan Yeşil Bursa takımı ilk yarıyı uzun bir süre önde götürse de ilk yarı beraberlik ile sonuçlandı. 2.yarı rakibin risk alması ile daha boş alan bulan Yeşil Bursa takımı art arda bulduğu goller ile farkı açmayı başardı ve maçı net bir skor ile kazandı. Kalede görev alan Ömer takımına olgunluğu ile seviye atlatırken kurtarışlarıyla maçın kırılma anlarını yarattı. Savunmada tatlı sert oyunu ile dikkat çeken ekipte Alper savunmada fiziğini çok iyi kullanırken rakibe kolay hücum şansı vermedi. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden ekipte Ufuk sahada kaldığı sürece oldukça etkili bir performans sergilerken gereksiz bir pozisyonda kırmızı kartı yiyerek takımını zor durumda bıraktı. Onur ise takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Oyun görüşü çok iyi olan Onur asistleri ile yıldızlaşırken kritik pasları ile kilidi açan isimdi. Erayda hem savunmada hemde hücumda çok fazla efor sarf ederken enerjisi ile takımını dinç tuttu. Forvette görev alan Atasay ise pozisyon bilgisi ile golü adeta koklarken bitiriciliği ile rakip kaleciyi oldukça zorladı. Gollerinin yanında takım arkadaşlarını da besleyen Atasay maçın kaderini belirleyen kişiydi. Kartların havada uçuştuğu maçta Yeşil Bursa takımı ilk yarı zorlansa da 2.yarı maçı koparmayı başardı ve net bir skor ile galibiyete ulaştı.

Kaybetme Faktörleri

Maça savunmada başlayan Hakimiyetspor rakibine göre yaş ortalaması oldukça düşüktü ve rakibi tartarak maça başladı. İlerleyen dakikalarda oyuna ortak olan Hakimiyetspor ilk yarıyı beraberlik ile tamamlarken 2.yarı atak başladılar, fakat bir türlü öne geçmeyi başaramayan ekip kalesinde golü gördükten sonra oyundan düştü ve maçı kaybetti. Kalede görev alan Eray refleksleri ile dikkat çekerken bir çok kurtarışa imza atarak takımını ayakta tutmaya çalıştı. Savunmada birbirlerinin açıklarını kapatmaya çalışan genç ekipte Enes maç boyunca savunmayı terk etmeyen isimdi. Rakibe yakın markaj yapan Enes hatasıza yakın bir maç çıkarırken performansı ile savunmayı toparlamaya çalıştı. İleride topu iyi çeviren ekipte Mehmet Ali tekniği ve hızı ile fark yaratırken takımın Kaptanı olan Caner ise bugün beklenen performansın altında kaldı. İlk maçta uzaktan bir çok gole imza atan Caner bugün uzaktan neredeyse şut bile atmadı. Fatih ise bugün golcülüğünden daha çok asistler ile takımını taşırken maçın kırılma anında kendini tutamayan Gökhan rakibin eksik kalacağı pozisyonda gereksiz yere hakemin üzerine yürümesi ile kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. Hakimiyetspor kazanabileceği maçı Gökhan’ın fevri hareketlerinden dolayı kaybetti.

Maçın Adamı:Atasay
Maçın Gümüş Adamı:Onur
Maçın Golü:Gökhan
Maçın Kalecisi:Ömer
Maçın Savunması:Alper
Maçın Orta sahası:Onur
Maçın Forveti:Atasay
Maçın Centilmeni:Fatih