Yeninesil Tarih Yazarak Çeyrek Finalde!

Gecenin sonucu belki de en çok merak edilen maçında final tadında bir müsabaka oynanırken buraya kadar namağlup gelen Yeninesil ve Fc Greenboys takımlarının mücadelesinde kazanan 2 1 lik skorla Yeninesil oldu ve tarih yazarak gruptan lider çıkıp çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başladı.
Kazanma Faktörleri:
Şunu söyleyebiliriz ki diğer gruplarda da 3 te 3 yaparak gruptan 9 puanla çıkan takımlar olabilir fakat zorluk seviyesi anlamında ilk 2 de yer alabilecek bir gruptan sadece 2 gol yiyerek gruptan lider çıkmak kesinlikle büyük bir başarı ve Yeninesil turnuvanın favorileri Mainz ve Fc Greenboys takımlarından sadece 1 er gol yiyerek ismini çeyrek finale yazdırdı ve Şampiyonluğu ne kadar istediğini gösterdi. Aslında gösterişsiz ve sade bir oyun sergileyen ekip maç boyunca 4 lü savunmayı iyi yaparak rakibine karşı çok iyi kapanırken kontra toplarla etkili olmak istedi ve aradığını da buldu. Kalesinde çok pozisyon vermesine karşın Servet’in olağan üstü performansıyla ayakta duran ekip Evren’in de bitiriciliği ile sonuca gitti ve istediği 3 puanı alarak grubu lider tamamladı. Takım halinde iyi mücadele veren ekip zaman zaman ataklardan dönmekte zorlansa da birbirlerinin açıklarını iyi kapattılar, alan savunmasını çok iyi yaptılar. Servet kurtarışlarıyla geceye damgasını vuran isim olurken Evren de 2 golüyle takımını sırtlayan isim oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Fc Greenboys takımı kazanmak için her şeyi yapsa da bazen bu bile yeterli olmuyor. Karşısında iyi kapanan ve zor gol yiyen bir takım olduğu için iyi hücum silahlarıyla sahaya çıksalar da skor üretmekte oldukça zorlandılar. Yeni katılan oyuncuların da uyum sorunu çekmesi handikap olarak hanelerine olumsuz yansıtırken kaptan Oktay’ı ileri uçta yeteri kadar kullanamadılar. Rakip kalecinin performansına takılan ekip bazı pozisyonlarda da şut için aceleci davranınca rakibin ekmeğine yağ sürdüler diyebiliriz. Kaleci Onurcan maç boyunca harika bir performans sergilerken yediği gollerde çok da yapabileceği bir şey yoktu, birçok net pozisyonda kalesinde devleşti ve maçı kazanabilselerdi olası galibiyette büyük rol oynamış olacaktı.
Maçın Adamı: Evren
Maçın Gümüş Adamı: Servet
Maçın Kalecisi: Servet
Maçın Defansı: Volkan
Maçın Ortasahası: Burak
Maçın Forveti: Evren
Maçın Golü: Evren
Maçın Centilmeni: Onur