Vasco Zorlansa da Galibiyete Ulaştı!

Günün son maçında Vasco ile Lens takımları karşı karşıya geldi. Maça Lens takımı daha iyi başlarken öne geçmeyi başarsa da Vasco takımı hemen karşılık vermeyi başardı ve Maçın kontrolünü eline aldı. İlk yarıyı Vasco takımı 3-1 önde tamamlarken 2.yarı fark 3’e çıksa da Lens takımı çok iyi bir reaksiyon gösterdi ve farkı 1’e indirmeyi başardı. Vasco takımı bir an rehavete kapılsa da maçı 6-4 skor ile kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça savunmada başlayan Vasco takımı geriye düştükten sonra çok iyi bir reaksiyon gösterdi ve art arda goller ile öne geçti. İlk yarıyı önde tamamlayan ekip 2.yarı farkı açmayı başarsa da rehavete kapılınca fark kapandı ama skoru korumayı başaran ekip maçı zor da olsa kazanmasını bildi. Kalede görev alan Mazlum korkusuzca bir çok kurtarışa imza atarken karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kritik kurtarışlara imza attı. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Yakup savunmanın bel kemiğiydi. Özellikle kafa toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çeken Yakup rakibin çoğu atağını kesmeyi başardı. Hücum bölgesinde bir çok etkili ayağa sahip olan ekipte Serhat forvette rakibe çok iyi pres yaparken bitiriciliğiyle de dikkat çekti. Umut ise takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü ile kilidi açan isimdi. Uzaktan attığı şutlar ile dikkat çeken Umut maçın kaderini belirleyen isimlerden biriydi. Rakibi karşısında ilk yarı geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan ekip maçı zor da olsa kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça etkili başlayan Lens takımı erken bulduğu gol ile öne geçse de skor üstünlüğünü koruyamayınca ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarı fark açılsa da maçın sonlarına doğru farkı 1’e indirmeyi başaran ekip devamını getiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Emir bir önceki maçta mükemmel bir performans sergilerken bu maç vasat bir performans sergiledi. Savunmada çok fazla yıpranan ekipte Osman savunmanın bel kemiğiydi. Savunmasını maç boyunca terk etmeyen Osman zaman zaman yalnız kaldı. Hücumda maçın genelinde etkili olan ekipte Fatih hem savunmada hemde hücumda çok fazla efor sarf ederken Davut ise takımının top alışverişini gerçekleştiren isimdi. Nevzat forvette fırsatçılığını konuştursa da çoğu pozisyonda istediği toplar ile buluşamadı. Maça oldukça etkili başlayan ekip öne geçse de skoru koruyamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Umut
Maçın Gümüş Adamı:Serhat
Maçın Golü:Umut
Maçın Kalecisi:Mazlum
Maçın Savunması:Yakup
Maçın Orta sahası:Umut
Maçın Forveti:Serhat
Maçın Centilmeni:Fatih