Vasco Ter Attı…

Günün son maçında Vasco ile ligin yeni ekiplerinden Kocakoruspor takımları karşı karşıya geldi. Maç dengeli başlasa da dakikalar ilerledikçe Vasco takımı oyuna ağırlığını koydu ve 5.dakikada İbrahim öne geçmeyi başardı. İlk yarı rakibi karşısında varlık gösteremeyen Kocakoruspor takımı kalesinde çok fazla pozisyon verince Vasco takımı bunları çok iyi değerlendirdi ve ilk yarıyı Vasco takımı 6-0 önde tamamladı. 2.yarı Vasco takımı rahat bir oyun sergilerken rölantide bir oyun oynandı. Karşılıklı gollere sahne olan 2.yarının sonunda maçı Vasco takımı 10-2 gibi farklı bir skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri
İlk dakikadan son dakikaya kadar üstünlüğünü sürdüren Vasco takımı erken bulduğu goller ile maçı ilk yarıdan koparırken ilk yarıyı 6-0 önde tamamladı. 2.yarı rahat bir oyun ortaya koyan ekip kalesinde goller görürken maçı 10-2 kazandı. Kalede görev alan Kaan ilk yarı kalesinde devleşirken takımının maçı ilk yarıdan koparmasında büyük pay sahibiydi. Savunmada uyumları çok iyi olan ekipte Fatih savunmasının bel kemiğiydi, neredeyse rakibin her atağını kesen Fatih takım arkadaşlarını da yönlendirdi. İleride Barcelona gibi bir oyun sergileyen ekipte İbrahim maçın açılışını yaparken uzaktan şutları ile etkili oldu. Mert Y. ise takımının ataklarını şekillendirirken Mert A. ise ileri uçta görev alan kişiydi, bitiriciliği ve pozisyon bilgisi ile fark yaratan Mert A. oyun görüşü ile fark yaratırken maçın yıldızıydı. İlk dakikadan itibaren üstün bir performans ortaya koyan Vasco takımı zorlanmadan maçı kazandı.

Kaybetme Faktörleri
Maça tutuk başlayan Kocakoruspor takımı kalesinde ard arda pozisyonlar görürken geriye düştü, geriye düştükten sonra dağılan ekip farkın açılmasına engel olamazken geliştirdiği cılız ataklarda golü bulamayınca ilk yarıyı 6-0 geride tamamladı. 2.yarı rakibin daha rahat bir oyun ortaya koyması ile nefes alan ekip gol bulsa da farkı kapatmaya yetmedi ve maçı 10-2 gibi farklı bir bir skor ile kaybetti. Maça kalede başlayan Mustafa çok dağınık bir görüntü çizerken 2.yarı oyuna girdi ve savunmayı bir nebze de olsa toparladı. Savunmada çok açıklar veren ekip dağınık bir görüntü çizerken Hakan ile Mesutun uyumları çok kötüydü, çok açıklar veren ikiliden Hakan çok fazla pas hatası yaparken Mesut ise rakibe tekte girmesi nedeniyle çok kolay geçildi. İleride cılız ataklar geliştiren ekipte Cihangir ile Hasan takımlarının gollerine imza atsalar da Cihangir topu ayağında çok fazla tutarken Hasan ise sahada yokları oynadı. Takım olarak çok kötü bir görüntü çizen Kocakoruspor takımı ilerleyen maçlarda daha düzenli bir oyun ortaya koyabilirlerse galibiyete uzanabilirler.

Maçın Adamı:Mert A.
Maçın Gümüş Adamı:İbrahim
Maçın Golü:Mert Y.
Maçın Kalecisi:Emre
Maçın Savunması:Fatih
Maçın Orta sahası:İbrahim
Maçın Forveti:Mert A.
Maçın Centilmeni:Mustafa