Vasco Frankfurt’u Devirdi!

Gecenin ilk maçında ligin kalitesi yüksek iki ekibi karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede Vasco son dakikada attığı golle galibiyeti elde etmeyi başardı.
Kazanma Faktörleri
Vasco kalede Sezer ile başlarken savunmada Yasin , Enes ve İsmail oynadı. Savunma olarak kimse sabit bir oyun anlayışı sergilemezken özellikle ilk yarıda rakibin etkili isimlerinden Tayfunu çözemeyen ekip birde iyi şut çekebilen Mustafa’yı durduramayınca devreye 2-1 mağlup girdi. İlk yarıda kaleyi yoklamakta zorluk çeken ekibin, defans yapısı biraz dağınık gibi gözükse de ikinci yarı toparlanınca takım oyunu oynayan rakiplerine daha az açık vermeyi başardılar. İlk 10 dakika da iki gol yiyen ekipte bu gollere yine aynı dakikalarda İsmail golünü atarak cevap vermeyi başardı ve takımını oyunda tuttu. Hücumda yetenekli isimler bulunduran Vasco ekibi bunun faydasını maç sonunda almayı başardı. İleride Emre , Mustafa ve Semih ile oyuna başlayan Vasco takımında Semih Hat-rick yaparak takımına galibiyeti getirdi. Mustafa ve Semih ise daha çok oyunu kuran yönlendiren taraf olmalarına rağmen kaleyi yoklamalarıyla rakibi hiçbir zaman rahat bırakmadılar. Vasco maçtan kopmamayı başararak ve son vuruşlarını iyi yaparak maçtan galip ayrılmayı başardı.
Kaybetme Faktörleri
Ligin en tecrübeli takımı olan ve kadrosunda gecen senenin şampiyon isimlerini barındıran Frankfurt takımı bugün maç hızlı başlasa da skoru elinde tutmayı başaramadı. Kalede Arif her zaman ki gibi iyi bir performans göstermesine rağmen yenilen gollerin bazılarında pekte yapacağı bir şey yoktu. Savunmada Selim , Yasin ve Volkan üçlüsüyle başlayan ekip ilk yarı hatasız oynasa da bu oyunu ikinci yarıya yansıtamadı. Özellikle ikinci yarı da Zaman zaman savunma dengesini kaybeden takım rakibin usta ayaklarına fırsat vermenin cezasını çekti. Hücum da Serkan , Mustafa ve Tayfun ile başlayan Frankfurt henüz maç başında iki gol bularak öne geçmeyi başardı. Özellikle Tayfun rakip savunmaya yaptığı diriplingler ile dikkat çekerken Mustafa ise çektiği şutlarla alkış topladı ve şahane bir gole de imza atmayı başardı. Frankfurt takımı genel olarak maçı iyi oynasa da son dakikalarda gelen hatalar maçın gitmesine neden oldu.
Maçın Adamı : Semih
Maçın Gümüş Adamı : Enes
Maçın Golü : Mustafa
Maçın Savunması : İsmail
Maçın Orta Sahası : Emre
Maçın Forveti : Semih
Maçın Centilmeni : Tayfun