Ultra Gençlik Bu Sezon Bambaşka!

Cesse Halısaha Ligi gecenin ilk maçında Ultra Gençlik ilk İstanbul Ayakkabı takımları karşı karşıya geldi. Maçın başlarında İstanbul Ayakkabı takımı 2 0 lık üstünlüğü yakalasa da ilk yarı 2 2 lik eşitlikle sona erdi. 2. yarıda Ultra Gençlik takımı uzaklardan bulduğu gollerle skor avantajını eline alırken son bölümleri büyük heyecan içinde geçen maçtan 9 8 lik skorla galip ayrıldı ve sezonun 2. galibiyetini alarak bir sezonda ilk defa 2 galibiyet alıp kulüp kariyerinde bir ilki başardılar.
Ultra Gençlik kendilerine bakışla yaşca daha büyük rakiplerle oynamalarına karşın maç boyunca mücadeleyi bırakmadılar ve 2. yarıda buldukları gollerle 3 puanı ceplerine koymayı başardılar. İlk bölümde 2 0 geriye düşseler de sonradan açılan ekip özellikle Gökay’ın uzaktan etkili şutlarıyla rakibi yıktı ve önemli bir galibiyete imza attılar. Tabi kadrodaki revizyon da alınan galibiyette büyük rol oynarken savunmadaki iyi mücadele rakibi oldukça zorladı. Gökay attığı 8 golle geceye damgasını vuran isim olurken Kutay savunmadaki yerini hiç kaybetmedi, Burak ise son bölümlerdeki kurtarışlarıyla geceye damgasını vurdu.
İstanbul Ayakkabı takımı için bugün söylenecek çok şey var aslında. Maçın ilk başlarında buldukları skor avantajına rağmen bunu koruyamayan ekip 2. yarıda yedikleri gollerle sahadan mağlubiyetle ayrıldılar ve büyük şok yaşadılar. Geçen hafta lideri mağlup edip rakibini liderlikten eden İstanbul Ayakkabı takımı bugün rakibin yaş handikapından dolayı büyük rehavete kapılınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Özellikle ileri üçlüden savunma anlamında hiç yardım alamayan geri üçlü savunmada iyi mücadele etse de maçın ellerinden gitmesini engelleyemediler. Kaleci Apo geçen maç üst düzey bir performans sergileyip dünyaları çıkarsa da bugün çok hatalı goller yedi ve mağlubiyette büyük rol oynadı. Geçen hafta alınan galibiyette Erdi ve Mübeyye’nin savunmaya kadar yardıma gelip kazandıkları topları ileri taşıyıp mütevazi ataklar yapmaları ve bunlardan gol çıkarmaları en büyük etkendi ama bu hafta o yardımları hiç yapmadıkları gibi buldukları pozisyonları da değerlendirmekte zorluk çekince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Erdi 4 Mübeyye 3 gol atsa da kolay gol yiyen ekip maça tutunamazken Hasan ve Sado defansta mükemmel futbol oynayıp toplar kazanıp bunları forvete kadar taşımalarına rağmen mağlubiyete engel olamadılar. Bugün alınan mağlubiyetten büyük ders çıkaran ekipte özellikle Sado ve Hasan’ın üst düzey performansı gelecek adına umut verirken takım olarak daha ciddi olduklarında neler yapabilceklerini geçen hafta göstermişlerdi, bundan sonra da hazırlıklarını bu yönde sürdürceklerdir diye düşünüyorum.
Maçın Adamı: Gökay
Maçın Gümüş Adamı: Erdi
Maçın Kalecisi: Burak
Maçın Defansı: Sado
Maçın Ortasahası: Gökay
Maçın Forveti: Erdi
Maçın Golü: Gökay
Maçın Centilmeni: Hasan