Tayfa Kazanmayı Hatırladı!

Gecenin son maçında Diriliş Fk ile Tayfa takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişmeye içinde geçen maçta Tayfa Takımı Ersel’in ayağından bulduğu şans golüyle sahadan 3 2 lk skorla galip ayrılırken yaklaşık 1.5 aylık galibiyet hasretine son verdiler.
Kazanma Faktörleri :
Tayfa takımı aslında istediği oyunu sahaya yansıtamasa da iyi mücadele etti diyebiliriz, özellikle savunmada dirençli bir görüntü sergileyen ekip hücum anlamında iyi organizasyonlar yapamasalar da rakibe göre daha fazla pozisyon bulan taraftılar fakat çok net pozisyonları cömertçe harcadılar. İlk yarıda yenik durumda olmalarına rağmen öyle net pozisyonlar buldular ki bunları değerlendirebilseler maçı daha ilk yarıdan koparabilirlerdi fakat gol yollarında çok şanssızdılar. Günün şanssız ismi Ersel’in 2. yarıda attığı şans golüyle 4 puana uzanan ekip galibiyet hasretini bitirirken savunma bloğu yine oldukça mücadeleciydi, Ahmet de uzaktan etkili şutlarla sürekli gol aradı, orta alanda takımın en etkili ismiydi, Kaptan Şerif takımını sürekli motive edip ateşlerken Celalettin de hücuma etkili bindirmeler yapıp defalarca gole yaklaştı.
Kaybetme Faktörleri :
Diriliş Fk takımı inişli çıkışlı performansını bu maçta da sürdürürken aslında iyi de bir oyun oynadığı maçtan mağlubiyetle ayrıldı ve önemli bir fırsat tepti. Genel anlamda iyi pas yapıp iyi organize olmalarına rağmen 3. bölgede gol vuruşlarında etkili olamayan ekipte mağlubiyette en büyük etken olarak bu unsuru söyleyebiliriz. Bunun dışında savunmada çok basit top kayıpları yapan ekip kalelerinde çok büyük tehlikeler yaşasalar da rakip takımın cömertliği ile bu pozisyonlardan hasar almadan maçın son bölümlerine kadar maça ortak oldular fakat oyun olarak rakipten daha iyi olmalarına rağmen pozisyon sayısı olarak rakibin gerisinde kaldılar. Golcülerinden yoksun sahaya çıkan ekipte Sedat, Çağatay yada Furkan’dan sadece biri sahada olsaydı maçı rahat kazanırdı diyebiliriz, tek eksik skor üretmekti. Hikmet orta alanda takıma hareketlilik getirip arkadaşlarına net pozisyonlar hazırlasalar da bugün gol yollarında şanssız olan ekip yediği şanssız golle de sahadan şanssız bir mağlubiyetle ayrıldılar.
Maçın Adamı : Ahmet
Maçın Gümüş Adamı : Şerif
Maçın Kalecisi : Berat
Maçın Defansı : Şerif
Maçın Orta Sahası : Ahmet
Maçın Forveti : Sinan
Maçın Golü : Harun
Maçın Centilmeni : Mesut