Tayfa, Balat’a Geçit Vermedi

Günün ilk ve tek maçında Tayfa ile Balat Tr takımları karşı karşıya geldi. Maça Tayfa takımı oldukça etkili başlarken Ahmet’in etkili oyunu ile 2-0 öne geçmeyi başardı. İlk yarının son anlarında Balat takımı Murat ile farkı 1’e indirmeyi başardı ve ilk yarı 2-1 Tayfa takımının üstünlüğü ile geçildi. 2.yarıya Balat takımı gol ile başladı ve skoru eşitledi. 2.yarı gol düellosu şeklinde geçerken düellodan galip çıkan taraf 6-3’lük skor ile Tayfa takımı oldu.

Kazanma Faktörleri 
Maça oldukça hızlı bir giriş yapan Tayfa takımı ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlamayı başarırken 2.yarı rakibin soluğunu ensesinde hissetse de maçı kazanmasını bildi. Kalede görev alan Burak fiziği ile kaleyi doldururken refleksleri ve hava toplarında ki hakimiyeti ile dikkat çekti. Savunmada zaman zaman zorlanan ekipte Celal savunmayı toparlayan isimdi. Rakiplere maç boyunca yakın markaj yapan Celal neredeyse rakibin bütün toplarına ayak koydu. İleride etkili oyuncuları ile sonuca gitmeyi başaran ekipte Şerif oyunun her 2 yönünde görev alan isimdi. Hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yapan Şerif takımın dinamosu gibiydi. Ersel ileride maç boyunca fırsatçılığını konuştururken son anlarda bulduğu goller ile maçı koparmayı başardı. Takımın skor yükünü çeken Ahmet ise bitiriciliği ve hızı ile fark yaratırken maçın kaderini belirleyen isimdi. Pozisyon bilgisi ve oyun görüşü ile dikkat çeken Ahmet maçın yıldızı olmayı başardı. 2.yarı rakibe beraberlik şansı verse de geriye düşmeyen Tayfa takımı zor da olsa galibiyete uzanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde şok goller görerek başlayan Balat Tr takımı gollerin şokunu üstünden atarak ilk yarıyı 1 fark ile geride tamamlamayı başardı. 2.yarı bir çok kez skoru eşitlemeyi başaran ekip bir türlü öne geçmeyi başaramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Fırat oldukça iyi bir performans sergilerken karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda eski performanslarını arattı. Savunmada çok açıklar veren ekipte Akif savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca takım arkadaşlarının açıklarını kapatmaya çalışan Akif çoğu zaman yalnız kaldı. İleride bireysel yetenekler ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Murat takımının ilk golüne imza atarken takımının ataklarını şekillendiren isimdi fakat çok fazla pas hatası yaptı. Yunus ile Habil ise takımlarını 2.yarı ayakta tutmaya çalışsalar da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Ahmet
Maçın Gümüş Adamı:Burak
Maçın Golü:Ahmet
Maçın Kalecisi:Burak
Maçın Savunması:Celal
Maçın Orta sahası:Ersel
Maçın Forveti:Ahmet
Maçın Centilmeni:Fırat