Takımlarımıza Hatırlatma…

Sezonun yeni başladığı şu günlerde takımlarımıza bir hatırlatma ihtiyacı duyduk. 5 senedir fair play çizgisinden ödün vermeyen ligimizde genel itibariyle çok da sıkıntılı maçlar yaşamadık. Fakat bazen tansiyonun yükseldiği illa ki oluyor. Bunu da birbirimizi kırmadan aştığımız takdirde kimse üzülmemiş olur.
Bilindiği üzere bu bir spor organizasyonu ve bunun sonunda çok büyük hediyeler yok, en büyük hediye kazanılan dostluklardır. Saha içinde kora kor mücadelelerin yanısıra sosyal medyada da yapılan ufak tefek tatlı atışmalar bu işin daha da keyifli hale gelmesini sağlıyor.
Fakat unutmamak lazım ki bu müsabakalarda bir kazanan bir de kaybeden oluyor. Ama kaybeden için dünyanın sonu gelmiyor sadece o müsabakayı kaybediyor. Kazanırken edinilen fair play tutumu kaybedilirken de olmazsa, ‘Her zaman ben kazanacağım’ düşüncesi olursa kaybedilen maçların ardından ya hakem ya rakip günah keçisi olur ve bu işten keyif alamazsınız.
Maçlarımızı Vedat Batmaz Hakem Grubu ve Organizasyonun kurucusu Ömer Serdar Sertyamaç yönetmektedir. Hakem ekibimizin Kusursuz olduğunu, hiç hata yapmadığını hiçbir zaman iddia etmiyoruz fakat yapılan hatalardan dolayı da hakareti, küfürü, küçük düşürülmeyi de hiç kimse hak etmez.
Ligimizde Fair Play esas olduğu için rakibe ve hakeme hakaret, küçük düşürücü söz ve küfür gibi durumlardan disiplin kurulu tarafından cezalar verilecek olup bu tür sportmenlik dışı hareketler sergileyen sporcuların ligimizde olmasın rahatsızlık duyuyoruz. Bilindiği üzere Disiplin Kurulu 2 konferans lideri, Ligimizde uzun süredir forma giyen 4 takım kaptanı ve de Batmaz Hakem Grubunun Kurucusu Vedat Batmaz tarafından oluşurken bu ekip hakem ve gözlemci durumuna göre oyunculara verilecek cezaları oylama usulüyle belirliyor ve de kural güncellemelerinde de değişiklik yapma hakkına sahip oluyor.
Son olarak ligimize yeni katılan ve eskiden beri oynayan takımlarımıza hatırlatmak istiyoruz ki takım kaptanları Kural Kitapçığını okumakla sorumludur. Yine takım kaptanları sahadaki oyuncularından ve saha dışındaki seyircilerinden de sorumludur. Kural Kitapçığında yazdığı üzere saha dışından Hakem, Gözlemci veya rakip takım oyuncularına yapılan sözlü ve fiili davranışlardan takım direk sorumlu tutulup ceza takıma verilecektir.
Bunları durup dururken niye paylaşma ihtiyacı duyduk diye soranlar olursa şuan Ligimizde bu tür sıkıntılar yok fakat gün geliyor bu tür sıkıntılar yaşıyoruz, bunun için takım kaptanlarımıza ve oyuncularımıza şimdiden hatırlatma yapmak istedik. Amacımız Ligimizdeki huzur hiç bozulmasın ve takımlarımız burada spor yaptığı gibi eğlence kısmından da payına düşeni alsın.