Seyit Attı Ayaz Ticaret Yarı Finale Çıktı!

Gecenin ilk maçında Ayaz Ticaret ile Flora Tekstil kozlarını paylaştı. 8 – 5 Ayaz Ticaret üstünlüğü ile biten maçta Ayaz Ticaret’in ileride ki en önemli ismi Seyit gecenin yıldızı oldu. Flora Tekstil takımın da ise Şahin şık golleriyle yıldızlaşan isimdi.
Kazanma Faktörleri
Genel olarak kompakt bir takım olan Ayaz Ticaret hem ileride hemde geride ne yapması gerektiğini bilen iyi bir takım olarak dikkat çekiyor. Özellikle yaptıkları tek paslar ile rakibi yorabilen bir takım olan Ayaz Ticaret bu özelliğine bireysel yeteneklerini de kattığında yenilmesi zor bir rakip haline geliyor. Defans hattından başlayacak olursak bu maç her ne kadar skora katkısı olmasa Ayaz Ticaret defansı oyunu iyi daraltarak rakibe açık vermedi. Buna Erkan ve Hakkı’nın hücuma yönelik oyun kurma isteği eklenince galibiyet kaçınılmaz oldu. Hücum hattında ise Kerem ve Seyit’in gollerini izlerken oyunu kuran ve yönlendiren Osman’ı es geçmemiz mümkün değil. Bu maç hücumda Seyit özellikle uzaktan attığı şık goller ile takımına galibiyeti getiren en büyük faktördü denilebilir.
Kaybetme Faktörleri
Flora tekstil bu akşam oyunu iyi kuramayıp iyi kapanan rakip defansıda açmayı başaramayınca mağlubiyeti hazırladılar. İlk yarıya tutuk başlayan ekip dakika 10’u göstermeden kalesinde üç gol gördü. Rakip Ayaz Ticaret’in istekli oyununa cevap veremeyen takım oyun disiplininden de kopunca her ne kadar son dakika da iki golde bulsa rakibini yakalayamadı. Defansta rakip forvet Seyit’e gelen toplara ilk müdahaleyi gerçekleştiremeyen oyuncular kaleci Yılmaz’ı Seyit ile başbaşa bırakmanın cezası çektiler. Hücumda ise Şahin attığı şık gollerle zaman zaman takım için umut depolasa da rakibin cevabı gecikmeyince sonuç değişmedi. Oyunu kurmaya çalışan Volkan ve kanat beki İbrahim topu forvet İslam’la doğru noktalarda buluşturamadı. İslam kapalı rakip defans arasında bu maç neredeyse çok nadir topla buluştu diyebiliriz. İslam bu duruma rağmen bu maçı da golsüz geçirmeyerek tecrübesinin hafife alınmaması gerektiğini bir kez daha gösterdi.
Maçın Adamı: Seyit
Maçın Gümüş Adamı: Şahin
Maçın Golü: Şahin
Maçın Kalecisi: Hamdi
Maçın Savunması: Piri
Maçın Ortasahası: Osman
Maçın Forveti: Seyit
Maçın Centilmeni: İslam