Şampiyon Liverpool!

2018 Kapanış Sezonu Final maçında Liverpool Fk ile Atmosfer Medya takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 1 1 lik eşitlikle sona eren maçın normal süresi 2 2 lik skorla berabere bitti ve penaltı atışları sonunda Liverpool Fk takımı rakibine 11 10 luk üstünlük sağladı ve sezonun şampiyonu oldu.
Kazanma Faktörleri
Kazanma faktörlerinden ziyade takım analizi yapacağız ki kazanan penaltı atışlarıyla belli oldu ve bu noktada iş biraz da şansa kalıyordu. Liverpool Fk takımı orta alanda çok istekli bir oyun sergilerken maça da Şahin’in erken golüyle adeta 1 0 önde başladı. Genel anlamda ilk yarıda rakibine göre daha çok pozisyon bulan ekip net pozisyonlardan sonuç alamazken kalesinde gördüğü frikik golüyle skora denge geldi. 2. yarıya da iyi başlayamayan ekip kalesinde gördüğü golle yenik duruma düşerken bu dönemde çok bocaladı ve rakiip kaleye gidememeye başladı. İşte bu anlarda insiyatif alıp hücuma bindirmeler yapmaya başlayan Emrecan maçın kaderini değiştiren isim olurken uzak mesafeden attığı güzel golle skora denge getirdi ve takımını tekrar ayağa kaldırdı. Bu gol sadece skora denge getirdiği için değil oyundan düşen takımını ateşleme açısından maçın kırılma anına sebep oldu diyebiliriz. Son dakikalarda her iki taraf da risk alıp rakip kaleye kalabalık gitmeye başlarken 2 taraf da gol bulamayınca kazananı penaltı atışları belirledi. Son bölümde hücum hattının oldukça yorulması sebebiyle rakip orta alandan çok rahat gelirken şans da yanlarındaydı, rakip de gününde değildi ve kalelerinde görebilecekleri en az golle maçı tamamlayıp işi penaltılarda bitirdiler. Yunus Emre çok kritik kurtarışlara imza atarken çok iyi bir maç çıkardı fakat galibiyette en büyük etken savunma hattının özverili mücadelesiydi. Murat gösterişsiz oynadı işini yaptı, Emrecan savunmadan topu iyi çıkardı oyunu geriden iyi kurdu, attığı 2 golle takımına hayat verdi ki dediğim gibi bu gol sadece skor anlamında değil takımı motive etme anlamında çok önemliydi. Önder maç boyunca sahada çok koştu iyi mücadele etti, takımın en iyilerindendi, Şahin Önder’le uyum sağlamaya başladığından beri takıma çok daha fazla katkı vermeye başlarken bugün de çok iyi bir maç çıkardı, sadece hücum anlamında değil orta alanda rakibin de çok pozisyonunu bozdu. İsmail ilk yarıda tutuk bir görüntü sergilerken 2. yarıda yerine dahil olan Metin ileri uçta hareketli bir maç çıkarırken son vuruşlarda şanssızdı. Sona maçın yıldızını bıraktık ki Hakan Ocak kesinlikle maçın adamıydı, rakibin bir çok atağını kesti, fizik gücüyle bir çok top kazandı, savunmayı ayakta tutan isimdi, galibiyetin başrol oyuncularından biriydi diyebiliriz.
Kaybetme Faktörleri
Atmosfer Medya maça çok tutuk başlarken Final Four sürecindeki en tutuk maçıydı diyebiliriz. Büyük kesimlere göre favori gösterilen ekip maça istediği gibi başlayamazken Tayfun dışında eksik bir oyuncuları yoktu ve her mevkide olabilecek en iyi oyuncuları vardı. Hücum anlamında yeteri kadar etkili olamayan ekip net pozisyonlar bulmakta zorlanırken rakip takımın çok koşması sebebiyle istedikleri oyunu sergileyememiş de olabilirler fakat dediğimiz gibi önceki maçlara bakışla çok tutuk ve durgundular. Erken golle yenik duruma düşen ekip savunmada çok boşluklar verirken rakibe bir çok şut pozisyonu verdiler ve kalelerinde çok ciddi tehlikeler yaşadılar. Bilal’in güzel frikik golü takımı biraz ayağa kaldırırken 2. yarıda tutuk olan rakipleri karşısında Selim’in güzel golüyle öne geçmeyi başardılar. Rakip takımın durakladığı bu bölümlerde 1 2 gol daha bulabilselerdi maçı koparabilirlerdi fakat bu bölümü çok da iyi değerlendiremediler. Skor 2 2 ye geldikte sonra daha fazla risk alıp rakip kaleye daha fazla giden ekip pozisyonlar da bulsalar da son vuruşlarda çok şanssızlardı, önceki maçın yıldızı Emrah maçın son dakikasında net bir pozisyondan sonuç alamadı ve maç 2 2 lik skorla sona erdi. Atmosfer Medya sezon boyunca birçok rakibi farklı skorlarla mağlup edip finale kalana kadar çok da yenilmediler fakat bu tek maç üzerinden oynanan play off müsabakalarında günlük performns çok önemli olduğu için genel anlamda önceki maçların uzağında kalmalarından dolayı kupayı kaldıramadılar diyebiliriz. Erkan yine jeneriklik kurtarışlarıyla geceye damgasını vururken genel anlamda iyi bir maç çıkardı, Emre savunmadaki yerini hiç kaybetmezken bir çok top kesti, gecenin en başarılı isimlerindendi, Muhammed ve Emrah savunmadan sürekli bindirmeler yaparken zaman zaman savunmada boşluklar verdiler, orta alanda Bilal yine iyi bir maç çıkarırken son vuruşlarda bu akşam yeteri kadar şanslı değildi, Selim yine iyi mücadele ederken çok top kazandı, güzel de bir gole imza attı, Mustafa bu akşam tutuk bir görüntü sergilerken rakip savunmanın arasında kayboldu istediklerini sahaya yansıtamadı.
Maçın Adamı: Hakan
Maçın Gümüş Adamı: Emrecan
Maçın Kalecisi: Erkan
Maçın Defansı: Hakan
Maçın Ortasahası: Önder
Maçın Forveti: Şahin
Maçın Golü: Bilal
Maçın Centilmeni: Muhammed