Şampiyon Doruk Sağlık!

Cesse Halısaha Ligi Merkez Konferans Final maçında Haddini Bilbao ile Doruk Sağlık takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 1 1 biten maçın normal süresi 2 2 sona erdi ve kazanan penaltı atışları sonucu Doruk Sağlık takımı oldu, 10. Sezon Sampiyonu olarak adlarını lig tarihine yazdırmayı başardılar.
Maça her iki ekip de kontrollü bir oyunla başlarken iki ekip de disiplinden hiç kopmadı ve kadroların da üst düzey olması sebebiyle ilk yarıda çok da net pozisyon izleyemedik. Genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta ilk golü Doruk Sağlık Uğur’un kornerden kafa golüyle buldu fakat Murat’ın uzak mesafeden golüne engel olamayınca ilk yarı 1 1 lik skorla sona erdi.
2. Yarıda Murat yine müthiş sol ayağını konuşturup takımını yine uzak mesafeden bulduğu golle öne geçirirken Doruk Sağlık takımı uzatma dakikalarında Şahvelet’in ayağından bulduğu golle maçı penaltılara götürüp burda da kaleci Mehmet’in harika performansıyla kupayı almasını bildi.
Doruk Sağlık finale kadar Haddini Bilbao takımına nazaran daha rahat maçlarla gelirken son dönemlerdeki performanslarıyla şampiyonluğun favorilerinden olduğunu göstermişti fakat bugün oyun anlamında sahaya istediklerini yansıtamadılar. Özellikle savunmada çok top kaybı yapan ekip topla çıkarken yapılan pas hataları kalelerinde ciddi tehlikeler yaşamalarını sağlarken orta alanda da özellikle ilk bölümde o alışılmış pas trafiğini oluşturamadılar. Bugün şampiyonluk adına sahada en iyi yaptıkları şey çok iyi mücadele etmekti ki rakibe çok da top oynatmamaya çalıştılar, özellikle rakibin etkili ataklarına karşı iyi kapandılar. Uzatma dakikalarında gelen golle penaltılara giden ekipte Şahvelet attığı gol ile takımına hayat verirken orta alanda Uğur ile İbrahim daha çok pas oyununa dönük oyuncular olmalarına rağmen fizik güçlerini ve tecrübelerini iyi kullanarak orta alanda kora kor bir mücadele verdiler diyebiliriz.
Haddini Bilbao takımı ise finale kadar iyi bir futbol ve  başarılı bir performans sergileyerek gelirken rakibin dirençli oyununa karşı yine iyi pas yaptılar, önceki maçlara nazaran daha çok önde baskı yapıp rakibin top kaybı yapmalarını sağladılar diyebiliriz fakat son vuruşlarda çok şanssızdılar. 1 0 yenik duruma düşmelerine rağmen uzatma dakikalarına 2 1 önde giren ekip uzatmalarda yediği gole engel olamayınca maç penaltılara gitti. Kendileri adına maçın kırılma anı son bölümde 2 1 öndeyken 2 ye 1 yakaladıkları pozisyonda şut için gecikince pozisyonu degerlendiremediler ki bu pozisyon golle sonuçlansa farkı 2 ye çıkarıp büyük olasılıkla kupayı da alacaklardı. Semih bu akşam ileride baskılı bir oyun sergilerken rakibe çok hata yaptırdı, Sezonun orta sahası ve Sezonun en değerli oyuncusu seçilen Tarık yine çok iyi bir performans sergiledi ki orta alandaki başarılı oyununu son bölümlerde savunmada da sürdürdü, Murat sol ayağıyla attığı harika 2 golle finale damgasını vursa da bu performansı şampiyonluk için yeterli olmadı. Seçkin maç boyunca yerini hiç kaybetmezken disiplinden hiç kopmadı takımını sürekli geriden yönlendirdi.
Maçın Adamı : Murat
Maçın Gümüş Adamı : Uğur
Maçın Kalecisi : Mehmet
Maçın Defansı : Seçkin
Maçın Ortasahası : İbrahim
Maçın Forveti : Murat
Maçın Golü : Murat
Maçın Centilmeni : Levent