ŞAMPİYON CSKA FİLİSTİN!

Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: Mustafa Çoban
Maçın Kalecisi: Ali
Maçın Defansı: Eşref
Maçın Ortasahası: Gökhan
Maçın Forveti: Mustafa Çoban
Maçın Golü: Gökhan
Maçın Centilmeni: Mustafa Elmacı
Cesse Merkez Konferans Final Maçında karşı karşıya gelen Cska Filistin Kontraatak Fc takımlarının mücadelesi nefesleri kesti. Maça hızlı başlayan taraf Kontraatak Fc takımı olsa da ilk bölümlerde gol bulamayan ekip peş peşe yedikleri gollerle adeta kısa süreli bir şok yaşadılar. 10. dakikada 3-0 geriye düşen ekip farkı 2 ye indirse de başka gol bulamayınca devreyi 3-1 geride tamamladılar. 2. yarıda baskılarını arttıran ekip aradığı golü bulamazken skor 4 1 e geldikten sonra oyundan iyice düştü ve sahadan 6 1 lik skorla mağlup ayrılıp sezonu 2. olarak tamamladılar.
Kontraatak takımında bugün en büyük eksik kaleci Oğuzhan’dı ve genç kaleciyi çok aradılar. Her ne kadar yerine oynayan kaleci de iyi bir oyuncu olsa da takıma ve oyuna adapte olmakta zorlandı ve ilk bölümde peş peşe gollerle çabuk çözüldüler. Bunun dışında etkili ataklar yapmalarına karşın 3. bölgede katı savunmaya karşın çok da etkili olamadılar. Li boyunca yaptıkları 2 ye 1 leri bu maçta yapmakta zorlanan ekip etkili şutlarla gol arasalar da çerçeveyi bulmakta zorlandılar ve bu sebeple farkı kapatma şansları olmadı. Savunmada da iyi mücadele edip orta alanda da iyi paslaşmalar yapmalarına karşın zaman zaman rakipten baskı yedikleri anlarda zorlanan ekip buna rağmen maçı son bölüme kadar taşıyabilirdi ama yedikleri peş peşe goller en büyük zaafları oldu ve yenilgide en büyük etken buydu diyebiliriz. Zaman zaman Ahmet’le yine uzun toplarla tehlikeli olmaya çalışsalar da Eşref’in hava toplarındaki hakimiyetine takılan ekip özellikle 4. golden sonra maça havlu attılar. 4. golden sonra Eren’in sakatlanıp oyun dışı kalmasıyla savunmada boşluklar veren ekip rakibin ataklarını durdurmakta zorlandı ve fark iyice açıldı. Vasat performans sergileyen bir isim olmazken kolay gol yemeleri ve gol atamamaları mağlubiyette etkendi, zira sezon boyunca 1 gol atabildikleri başka hiçbir maç yoktu belki de.
Cska Filistin takımı ise maça oldukça tutuk başladı ve özellikle savunmada çok bocaladılar. Savunmadan topla çıkmakta zorlanan ekip rakibe çok pozisyon verseler de ileride bulunan pozisyonların gole dönmesi kendileri adına büyük avantaj oldu ve her buldukları golün ardından rakip takımın direnci azaldı. Berkay’ın sakatlığı takımı illa ki olumsuz etkilese de Gökhan- Elmacı ikilisi orta alanda uyumlu bir görüntü sergiledi ve iyi paslaşmalarla rakip kalede etkili olup daha 10. dakikada skoru 3-0 a getirerek büyük bir avantaj elde ettiler. Çeyrek finalde benzer bir performans sergileyip devreyi 8 1 önde tamamlamalarına rağmen 2. yarıda skor 9 6 ya gelmişti ve bundan ders alan ekip disiplinden hiç kopmayıp ataklarına devam ettiler ve gol bulamasalar da devreyi 3-1 önde tamamlamasını bildiler. 2. yarıda dirençli oyunlarını sürdüren ekip son bölümlerde rakibin oyundan düşmesiyle farkı açmasını bildi ve sahadan 6 1 lik skorla galip ayrılıp kulüp tarihinde ilk defa Şampiyon oldu. Alınan galibiyette en büyük etken golleri çabuk bulmalarıydı ve bunun da rakibin direncini kırmasıydı diyebiliriz. Bunun dışında yaş ortalaması 35 olan savunma bloğunun katı ve disiplinli oyunu rakibe göz açtırmazken yerlerini de çok kaybetmeden rakibi önde karşılayıp çok da top yapmalarına müsade etmediler. Özellikle Eşref’in hava toplarındaki hakimiyeti takıma ciddi katkı sağlarken kaleci Ali de üst düzey bir konsantrasyon ile oynayıp kalesinde neredeyse hatasız bir maç çıkardı. Orta alanda Gökhan sahanın en iyilerinden olurken attığı 3 gol ve oyunu kurması topu taşımasıyla geceye damgasını vurdu, Mustafa Elmacı da oldukça istekli bir oyun sergilerken Mustafa Çoban ileri uçta sürekli rakibe baskı yaptı ve henüz maçın başlarında attığı 2 golle maçın bütün dengelerini bozdu, maçı da 3 golle tamamladı.
Maç Videosunun tamamını canlı yayın olarak paylaştığımız için facebook sayfamızda izleyebilirsiniz…
 

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.