Şahin 4 Golüyle Liverpool’u Final Fourda Sırtladı!

Final Four 1. Hafta maçında Ayaz Ticaret ile Liverpool Fk takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 2 2 lik skorla sona eren maçı Liverpool Fk takımı 2. yarıdaki golleriyle 4 2 lik skorla kazandı ve final yolunda büyük avantaj elde etti.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool Fk takımının maçı kazanmasındaki en büyük etkeni geniş kadrosuydu ki çoğu takım play off larda eksik oyuncularının yokluğunu hissederken Liverpool Fk takımı birbirinden etkili silahlarıyla saha iyi bir kadro ile çıktı ve genel anlamda maçı hakedecek bir oyun sergilediler diyebiliriz. Önder ve Okan la orta alanda oyunu iyi kuran ekip Şahin’in uzaktan etkili şutlarıyla gol ararken savunmada da çok iyi mücadele ettiler ve rakibe çok da pozisyon vermediler. Şahin’in tam anlamıyla patlama yaptığı gecede attığı 4 golle kupayı istiyoruz mesajı verirken Okan ve Önder ikilisi de orta sahada çok çalışkandılar ve galibiyette önemli rol oynadılar.
Kaybetme Faktörleri:
Ayaz Ticaret play off taki performansından çok uzak bir performans sergilerken maç boyunca istedikleri oyunu sergileyemediler ve rakip kalede etkili olamayınca skor üretmekte sıkıntı yaşadılar. Aslında savunma olarak iyi mücadele etseler de orta alanda yeteri kadar etkin olamadıkları için rakip kaleye gitmekte zorlanan Ayaz Ticaret orta alanda Osman’ın yokluğunu ciddi anlamda hissederken pozisyon olarak da en vasat maçlarını yaşadılar diyebiliriz. Kadro yapısı sebebiyle savunma ağırlıklı oynayan ekip şanssız gollerle yenilirken frikik golü ve orta sahadan yenilen gol mağlubiyette en büyük etken oldu. Bitime 10 dakika kala Hakkı’nın kırmızı kart görmesi oyun anlamında çok da olumsuz etkilemeyip aksine daha baskılı oynamaya başlasalar da pozisyon üretememeleri alınan mağlubiyette en büyük etken oldu.
Maçın Adamı: Şahin
Maçın Gümüş Adamı: Önder
Maçın Kalecisi: Yunus Emre
Maçın Defansı: Murat
Maçın Ortasahası: Okan
Maçın Forveti: Şahin
Maçın Golü: Şahin
Maçın Centilmeni: Kerem