‘Şaban’ Ayı Torulspor’a İyi Geldi!

Gecenin maçında Torulspor ile Diriliş Fk takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişme içinde geçen maçta Torulspor son 12 dakikaya sığdırdığı 4 golle sahadan 6 4 lük skorla galip ayrıldı ve 2.maçından da galibiyetle ayrıldı.
Torulspor bu akşam sahadan 6 4 lük skorla galibiyetle ayrılsa da adeta ipten döndü ve zoru başardı diyebiliriz. İlk bölümlerde 3 4 topu adeta direği yalayarak auta giden ekip şanssız bir devre geride bırakırken devrenin son düdüğü çaldığında 2 0 yenik durumdaydı. 2. yarıda da ataklar yapmalarına karşın rakip kaleyi yeteri kadar zorlayamayan ekip savunmada verdikleri boşluklarla açılan farkı önleyemediler. Son bölümlerde Hasan’ın savunmaya geçmesiyle defans toparlandı ve rakibinde skorun verdiği rehavetle gevşemesini fırsata çeviren ekip peş peşe buldukları gollerle önce eşitliği sağladı, son dakikaya 1 fark önde giren ekip son dakikalarda rakibin baskısına iyi direndi ve santrası olmayan golle farkı 2 ye çıkarıp önemli bir galibiyete imza attı.
Şaban attığı 5 golle geceye damgasını vuran isim olurken orta alanda takımın en hareketli ismiydi. Hasan 2. yarıda savunmaya geçip bu bölgeyi toparlarken Turgay istediği topları alamasa da orta alanda çok istekliydi.
Diriliş Fk takımı rakibe göre daha atak bir oyun oynamasına ve son 10 dakikaya kadar maçın favorisi olarak görülmesine rağmen 4 1 lik skoru yakaladıktan sonra büyük rehavete giren ekip farkı açma şansları bulmasına rağmen bunları değerlendiremeyince hiç de hesapta olmayan bir mağlubiyet aldılar ve ilk maçlarından elleri boş ayrıldılar. Aslında çok koşup iyi mücadele eden ekip orta alanda iyi de pas yapmasına rağmen sabit bir forveti olmamasının karşılığını yeteri kadar pozisyon bulamayarak aldı. Buna rağmen duran toplarla ilk yarıda 2 gol bulan ekip 2. yarıda ise Murat’ın iki klas golüyle farkı 3 e kadar çıkardı fakat ipleri gevşetince bir anda yenik duruma düştüler. Son dakikaya 1 farklı geride girip baskıyı arttırmasına karşın gol bulamayan ekip sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Güzel futbol ve iyi mücadele anlamında geçer not alan ekipte tek eksik bitirici bir oyuncuydu ki gollerin 2 sini stoper oynayan Behçet, diğer ikisini ise orta alanda görev yapan Murat attı.
Bunun dışında son bölümde disiplinin elden bırakılması ve savunmada Behçet’in hücuma destek verdiği sırada boşluklar verilmesi en büyük handikapları oldu.
Anıl ileri uçta istekli bir oyun sergilese de orta alana çok yardıma geldi, asıl mevkisinde yeteri kadar etkili olamadı. Mesut orta alanda yine çok çalışkan bir maç çalışırken arkadaşlarına çok iyi pozisyonlar hazırladı, Murat 2 güzel golle ön plana çıkan isim olurken Behçet savunmanın ortasındaki başarılı performansını 2 golle süsledi. İlter savunmada yerini hiç kaybetmezken rakibe sürekli yakın oynadı, iyi de bir performans sergiledi, Ufuk da yerini çok terketmedi, yerinde hamleleriyle son bölüm dışında rakibe kaleyi çok da göstermediler.
Maçın Adamı: Şaban
Maçın Gümüş Adamı: Murat
Maçın Kalecisi: Muhammed
Maçın Defansı: İlter
Maçın Ortasahası: Murat
Maçın Forveti: Şaban
Maçın Golü: Murat
Maçın Centilmeni: Ufuk