Real Uludağ Puanı Son Dakikada Kurtardı….

Reel uludağ gibi ligin yeni takımı olmasına karşın karşılaşmaya oyun dengesi de mücadele ile başladı. Maçın ilk dakikalarında rakip kalede etkili olsada yaptıkları atak ve hücum organizasyonlarında istedikleri pozisyonları bulamadılar. Takım uyumunu Bir türlü yakalayamayan ekip tecrübeli rakibi karşısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar. İlk dakikalarda kalelerinde gördükleri gol onları olumsuz etkilese de mücadeleye devam edip skor eşitlemeyi bildiler İlk 15 dakikaya girdiğimizde tekrardan dengeyi ve uyumu kaybeden yeni ekip kalelerinde gol görmeye engel olamadılar. Ve skor 2-1 olarak geriye düştüler. Real uludağ Takımı ikinci yarının sonlarına doğru baskı ve mücadeleyi devam ettirip rakip kalede baskılı ve istekli bir oyun oynamaya başladı. Fakat defans hattında eksiklikler ve bocalamalar Takım için olumsuz bir İlk yarı geçmesine neden oldu. İlk yarının son dakikalarında rakip karşısında çokta üstünlük sağlamayı başaramadılar. Rakip takımın rahat oynanışı güzel paslaşmalar yapmaları ve uludağ ekibinin Çokta fazla direnç gösterememesi nedeniyle İlk yarıya 4-1 geride girdiler.
Karşılaşmanın ikinci yarısına çok daha istekli ve toparlanmış bir oyun anlayışı ile başladılar. İkinci yılın hemen başlarında buldukları gol ile ümitlenen ekip golü sevinci ve motivasyonu ile oyuna tutunmaya çalıştılar. Buldukları peşpeşe golleriyle aradaki farkı bire indiren ekip rakip takımın rahat ve Sade oyun tarzını bastırabilmek için daha diri bir oyun anlayışı sergiledi. Rakip kalede ilk yarıya nazaran daha canlı ve baskılı oynayan ekip bulduğu goller ile eşitliği sağladı. Adeta ikinci yarıda farklı bir havaya bürünen ligin yeni ekibi rakibi karşısında dirençli istekli bir oyun sergiledi. Güzel karşılaşmada takımlar sahadan eşitlikle ayrılmak zorunda kaldılar ve maç 6-6 eşitlikle sona erdi.
Göktürkler ekibi oyuna hızlı bir şekilde başlasalar da ligin yeni takımı karşısında çok rahat bir oyun sergilediler. Rakibini hafife alan ekip çok fazla çalım denemeleri ve top kayıpları ile İlk yarıya başladılar. Aslında karşılaşmaya hızlı ve istekli başlasalar da rakip takımın yeni olması ve daha tecrübesiz olmasından dolayı rehavete kapılıp sakin ve mücadelesiz bir oyun sergilemeyi tercih ettiler. Kaybettikleri topların arkasından koşmayıp isteksiz bir oyun sergileyen Göktürkler skoru rehavetine kapılıp oyunu da ona göre oynadılar. İlk yarının ortalarında 2-1 Öne geçmelerine rağmen takım kurgusunu ve uyumunu sahaya yansıtamayan ekip rakip takımın tecrübesizliğinden yararlanarak farkı açmaya çalıştı. Orta alanda Emre araya verdiği kilit paslar ile skor avantajını takımına yansıtan isim oldu. İlk yarının sonlarına doğru geldiğimizde sakin bir oyunla 4-1 önde girdiler.
İkinci yarıya skorun verdiği rahatlık ve tecrübe ile başlayan Göktürkler ekibi bu rahatlığının ikinci yarının sonuna kadar sürdürebileceğini sandı. Rakibi karşısında kolay pas yapmayı düşünen ve kolay gol bulmayı düşünen ekip umduğu gibi bir defans hattı ile karşılaşamadı. İlk yarının başlarında kalelerinde yedikleri şok gol ile geriye düştüler. Bu gölün ardından toparlanamayan ekip daha fazla hücum düşünüp defans hattında boşluklar bıraktı. Defans hattında ki uyumsuzluk rakip takımın golü bulmasında çok büyük bir etken oldu. İlk yarının ortalarına geldiğimizde oyundan düşen Göktürkler ekibi yedikleri kırmızı kart nedeniyle tamamen oyundan koptu. Hücumda çoğalamayan ekip defans hattında zafiyetler de vererek maçtan bir puan alarak ayrıldı.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.