PREMİER LİGDE FİNALİST GREENBOYS!

Premier lig yarı finalinde finalist, iki farklı galibiyet ile kazanan Greenboys oldu. İlk yarısı berabere biten maçın devamında etkisiz kalan Ayaz Ticaret ikinci yarı gol bulamayınca gol yollarında daha etkili olan Greenboys a boyun eğmek zorunda kaldı.
Kazanma Faktörleri
Greenboys hem hücumda hemde savunmada futbolun doğrularını yaparak kazanmayı bildi. Greenboys savunmada ceza sahası içinde rakibe hiç fırsat vermeyerek ve rakibi ceza sahası etrafında dar alan bir savunma ile karşılayarak maçın ikinci yarısını gol yemeden bitirdi. Bu önemli etkende özellikle savunmanın ortasında oynayan Yakup diğer savunma oyuncularını iyi yönlendirerek en etkili isim oldu. Greenboys hücumda ise Özcan , Akif ve Enes üçlüsüyle sahadaydı. Akif iki Özcan ve Enes ise birer gol atarak maçı tamamladı. Enes en uçta havadan gelen toplarda rakip savunmadan daha önce hareket ederek hem kaleyi yokladı hemde diğer arkadaşlarına topu dağıttı. Akif ise hem takımın ilk golünü attı hemde dakika 44’ü gösterirken fırsatçılığını kullanarak maçı garantileyen isim oldu. Özcan oyunu kuran rakibi birebirde en çok rahatsız eden isimdi. Greenboys hem ileride hemde geride etkili oyunuyla Ayaz Ticaret’in hızlı pas oyununu bozarak finali hak eden taraf oldu.
Kaybetme Faktörleri
Ayaz Ticaret bugün henüz dakika birde golü bulsa da hem istediklerini yapamadı hemde şanssız günündeydi denilebilir. Her zaman oynadıkları hızlı ve etkili pas oyunlarını bugün deneseler de rakip savunmayı bir türlü eksiltip gol yollarında etkili olamadılar. İleride Kerem , Osman ve Seyit son vuruşlarda bugün bilinenin aksine çok kötüydüler. Savunmada ise zaman zaman dağılan ekip ilk yarıyı eşitlikle kapatsa da ikinci yarı gol için yüklendikleri sırada savunmada az adamla kalınca kalelerinde golü gördüler. Maçın en kritik golü olan 4. Gol ise yine savunmada ki pas hatası yüzünden gerçekleşti. Böyle önemli bir maçta savunmada böyle hatalar verip hücumda da gol yollarında etkisiz kalan ekip yarı finalde premier lige veda etmiş oldu.
Maçın Adamı: Akif
Maçın Gümüş Adamı: Enes
Maçın Golü: Akif
Maçın Kalecisi: Kaan
Maçın Savunması: Yakup
Maçın Ortasahası: Özcan
Maçın Forveti: Akif
Maçın Centilmeni: Hamdi