Play Off Analizi…

Kura heyecanının ardından gözler tur maçlarına çevirilirken bu heyecandan yaklaşık 10 gün sonra 2 takım final four a yükselme sevincini yaşayacak. Şimdi sizlerle izlediğimiz kadarıyla çekilen kuralar sonucu naçizane düşüncelerimizi paylaşıp takımların Final Four şansını değerlendireceğiz.
Bilindiği üzere 4. turda 4 takım Final Four bileti almak için birbirleriyle karşılaşacak olup burda kazanan 2 takım 4 lü finale kalacak. 1. Koldan gelen takımlar içinde Palermo 3. turdan play off lara katılırken şüphesiz en zorlu kurayı çekti diyebiliriz ki turnuvanın favorilerden Atmosfer Medya alt turdan gelip karşısına çıkabilir, Onları geçtikleri taktirde olası rakipleri Fc Greenboys ve Çernobil gibi güçlü takımlar olabilir. Son dönemlerde fırtına gibi esen Palermo’yu zorlu bir maç takvimi bekliyor. Greenboys ise alt turdan gelecek rakiplere karşı biraz daha avantajlı olsa da 4. turda Atmosfer Medya veya Palermo gibi güçlü rakiplerle karşılaşabilir ve Onları da zorlu bir takvim bekliyor. 3. koldan kuralara giren Yenişehir temsilcisi Ayaz Ticaret ise alt urlardan Goriyana, Vişne City gibi kendilerine denk takımlarla eşleşebilir ve turu geçtiği takdirde yine kendilerine denk bir takımla eşleşebilir ki ilk 2 kolda çekilen kuralara bakışla daha şanslı bir kura çektiler diyebiliriz. Yine 3. turdan play off a katılan Mainz de kendilerine denk denilecek takımlarla eşleşme şansını yakalarken son aylardaki düşük performansı düşündürse de final four bileti için iddialı bir takım diyebiliriz.
2. Tur takımlarına bakacak olursak Diriliş Fk takımı tam anlamıyla ölüm grubuna düşerken bu koldan çıkıp da final four a kalırsa şampiyon bile olabilirler diye düşünüyorum. Tecrübeli ekip Çernobil 2. turu geçtiği takdirde Greenboys gibi güçlü bir rakiple karşılaşacak olup kazandığı takdirde yine güçlü bir takımla 4. tur mücadelesi verecek ki onları da zor bir takvim bekliyor. Vişne City her ne kadar 2. turdan katılsa da ilk 2 koldan kuralara girmemesi ve sezon boyunca aldığı başarılı sonuçlarla play off un favorilerinden olurken 2. turda olası Goriyana eşleşmesini geçtiği taktirde final four a uzanabilecek güçleri var diye düşünüyorum. 4. kolda 2. tur oynayacak olan Çekiçspor takımı ise 4. tura kadar kendilerine denk takımlarla oynayacaklar ve kendi göbeklerini kendileri kesecekler diyebiliriz.
1. turdan play off lara katılacak takımlara gelecek olursak kendine son 8de yer bulan Atmosfer Medya takımı her ne kadar Şampiyonluğun favorilerinden olsalar da Final Four biletini almak için Şampiyonluğun favorilerinden en az 2 takımı daha saf dışı bırakmaları gerekiyor ki 3. turdan sonra Palermo, Greenboys gibi takımlarla eşleşmeleri olası ve zorlu bir yolculuk kendilerini bekliyor. 2. kolda yer alan Geçit United takımı her ne kadar 10 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalasa da play off larda takımların bütün silahlarını sahaya süreceği göz önüne alındığında oldukça zorlu maçlar oynayacaklar ve 4. tura kadar geldikleri takdirde çok büyük bir başarı yakalamış olurlar diye düşünüyorum. Sadıçlar nasıl bir kadro ile sahaya çıkacakları belli olmazken en azından 3. turu zorlayabilirler fakat kadro istikrarsızlığından dolayı kafalarda soru işareti bırakıyorlar. Şampiyonluğun favorilerinden Goriyana kadrolarındaki eksiler sebebiyle final four için ne denli başarılı olabilirler bilemiyoruz fakat yine de 3. koldan kuralara girmesi onları biraz daha iddialı yapıyor. Turnuvanın tehlikeli takımlarından Özkürtün Gençlik takımı bir ivme yakaladıkları takımda 4. tura kadar yükselebilirler fakat oldukça zorlu maçlar onları bekliyor, Vasco ise yaptıkları son dakika transferi ile sürpriz kovalayabilirler.
Şu bir gerçek ki oynanmadan hiçbir maç kazanılmıyor. Hep söyleriz ki bu organizasyon fair play organizasyonu ve amaç spor yapıp farklı dostluklar kurmak. İlla ki her takım başarılı olmak isteyecektir fakat bunu sportmenlik içinde fair play çerçevesinde sürdürürsek herkes oynadığı maçlardan keyif alacaktır.
Bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz, hak edenenin kazanacağı maçlar oynanması dileğiyle…