Palermo’dan Kupaya Harika Başlangıç!

Gecenin son maçında Palermo ile Liverpool 1 haftalık aradan sonra ligin rövanşında kupada karşı karşıya gelirken büyük çekişmeye sahne olan ve play off tadında geçen maçta ilk yarıyı Liverpool Fk takımı 1 0 önde tamamlasa da Palermo takımı 2. yarıda bulduğu gollerle 3 puanı cebine koydu ve Master Cup a galibiyetle başlayarak gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj sağladı.
Kazanma Faktörleri:
Maçın ilk yarısında maç biraz daha ortada geçse de aradıkları pozisyonları çok da bulamadılar ve kalelerinde pozisyonlar da verdiler. 2. yarıda istekli ve gayretli oyun golleri de beraberinde getirirken güçlü rakiplerini son bölümlerde buldukları gollerle geçip Kupaya 3 puanla başladılar. Orta alanda önceki maçlara bakışla daha iyi pas yapan ekipte Umut’un orta alana katılması takıma ciddi katkı sağlarken özellikle bireysel yetenekleriyle rakibi iyi eksiltip pozisyonlar bulmaya çalıştılar ve aradıklarını da 2. yarıda buldular. İsim isim ön plana çıkan çok fazla oyuncu olsa da Barış’ın savunmadaki azmi, Furkan’ın sakat sakat oynamasına rağmen attığı 2 golle maçı çevirmesi, Umut’un orta alanda top tekniği ile adam eksiltip takımı rahatlatması, Hüseyin’in maç boyunca takımı ateşleyip hırslandırması ve Murat’ın da takımı rahatlatan güzel golü galibiyette büyük rol oynadı diyerek özetleyebiliriz.
Kaybetme Faktörleri:
Liverpool Fk takımı bu akşam ligde lider olan takıma 3 1 yenildi fakat bundan 1 ay öncesine baktığımızda aldığı sonuçlarla kıyaslama yaparsak lig liderine ilk yarıda kök söktürmesi ve devreye 1-0 önde girmesini değerlendirecek olursak ne kadar yükselişte olduğunu anlayacağız ki bu akşam da çok iyi mücadele edip rakibe karşı etkili pozisyonlar da buldular fakat özellikle 2. yarı geriye yaslanmayı abartınca kalelerinde çok fazla pozisyon vermeye başladılar ve gardları da şanssız gollerle düştü, mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. 2. yarıda sürekli uzun toplarla rakip kaleye gitmeye çalışmalarına rağmen pozisyon bulmakta oldukça zorlanan ekip dönen her topta kalelerinde pozisyon vermeye başlayınca çok da direnemediler. Son bölümlerde savunmadan da hücum hattına destek gelse de skor üretme şansını bulamayan ekip kupaya mağlubiyetle başladı ve önemli bir fırsat tepti.
Maçın Adamı: Furkan
Maçın Gümüş Adamı: Hüseyin
Maçın Kalecisi: Güray
Maçın Defansı : Barış
Maçın Ortasahası: Hüseyin
Maçın Forveti: Furkan
Maçın Golü: Murat
Maçın Centilmeni: Nezir